Hoeveel procent van de gamers denkt dat EA Sports FIFA 19 potjes manipuleert?

Als je vaak FIFA speelt dan weet je vast wat we bedoelen als we zeggen dat het nooit jouw eigen schuld is dat je een tegengoal krijgt. Je controller deed niet wat je wilde, jouw verdedigers snappen er geen klote van en misschien wel de populairste: FIFA is gewoon gescript. Daarmee bedoelen ze dat de AI (computer) van EA Sports ingrijpt om wedstrijden spannender te maken. Er zou zelfs bewijs zijn voor het ‘scripten’, ook wel momentum genoemd. Moet je wel een beetje code kunnen lezen.

Behalve bovenstaande code zijn er wel meer ‘bewijzen’ van scripting. Er zijn talloze video’s op het internet te vinden waar verdedigers of keepers de gekste bewegingen maken om ervoor te zorgen dat die goal toch valt of juist niet. Wat dacht je van onderstaande video’s?

Denken gamers dat FIFA gescript is?

De vraag of FIFA de wedstrijden manipuleert wordt eigenlijk al sinds FIFA 17 gesteld. Uiteraard ontkent EA Sports het glashard, maar wat denken de gamers zelf? Om daarachter te komen startte Twitter gebruiker FutEconomist een poll en de resultaten zijn duidelijk. Van de ruim 30 duizend antwoorden denkt 73% dat de game gemanipuleerd wordt via scripting. De resterende 27% is verdeeld in 16% ‘nee’ en 11% ‘niet zeker’.

Toch wel harde cijfers voor EA Sports. We zijn benieuwd of ze er wat mee gaan doen in FIFA 20. De game ligt de laatste jaren sowieso behoorlijk onder vuur en dat is ook te merken aan de pijnlijke beoordelingen die de game de laatste edities krijgt.