Het aantal sigaretten die Sarri rookte sinds zijn laatste verliespartij

Chelsea haalde afgelopen zomer de Italiaanse coach Maurizio Sarri binnen ter vervanging van zijn landgenoot Antonio Conte en die keuze pakt tot nu toe zeer goed uit. Hij speelt het aantrekkelijke voetbal waar hij om bekend staat en hij heeft nog geen officiële wedstrijd verloren met The Blues. Behalve het mooie voetbal staat hij ook bekend om zijn zware rookverslaving. Laten we die verslaving eens even in cijfers uitdrukken.

De rookverslaving van Sarri

Naar verluidt rookt de Italiaan een ongelofelijk aantal van 80 sigaretten per dag. Als we er vanuit gaan dat hij zeker 16 uur per dag wakker is, dan is dat een sigaret per 12 minuten. Er vanuit gaande dat het roken van zo’n sigaret ongeveer 3 minuten duurt, kun je concluderen dat hij een kwart van zijn volwassen leven aan het roken is.

Behoorlijk mind blowing, maar wat betaalt hij jaarlijks om ongestoord door te blijven roken? Een pakje sigaretten in Engeland kost al snel £11.50, dus dan rookt ‘ie zo’n £46.00 per dag. Dat is bijna £1400 per maand en bijna £17.000 per jaar (ongeveer €19.000). Iemand met zijn salaris kan dat natuurlijk wel hebben, maar toch is het een ziek aantal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Two wins from two at the Bridge! 🧢🙌 #CFC #Chelsea

Een bericht gedeeld door Chelsea FC (@chelseafc) op

Hoeveel sigaretten sinds zijn laatste verliespartij?

Oké, dan hebben we nu de nodige achtergrondinformatie en dan is het tijd voor het antwoord op de hoofdvraag van dit artikel. De laatste keer dat hij in competitieverband verloor was op 29 april. Dat is zo’n 150 dagen geleden, dus sinds die verloren pot heeft hij ongeveer 12.000 sigaretten gerookt. Twaalfduizend! Als hij dat gemiddelde sinds zijn 18e al volhoudt heeft hij de mijlpaal van een miljoen sigaretten inmiddels al ruim gepasseerd.

Toch wel erg bijzonder voor iemand die in de absolute top van sport actief is. In Engeland is het overigens verboden te roken rond besloten openbare ruimtes zoals het stadion. Chelsea heeft schijnbaar een rokersruimte in Stamford Bridge laten maken voor de trainer, maar langs de lijn mag hij niet roken. Daar heeft hij een opmerkelijke oplossing voor gevonden.

Bron: Dream Team FC