Dit Hongaarse stadion lijkt rechtstreeks uit een sprookjesboek te komen

We zijn altijd op zoek naar de mooiste stadions over de hele wereld om in het zonnetje te zetten en om. Op die manier willen we jullie ook inspireren om eindelijk een vette voetbaltrip te maken of juist om de bestaande bucketlist verder uit te breiden. Gisteren kwamen we opeens de Pancho Arena in Hongarije tegen en we geloofden onze ogen haast niet. Hoewel het stadion plek heeft voor slechts 3400 toeschouwers is het toch wel degelijk één van de meest bijzondere stadions ter wereld.

Pancho Arena

De club die dit geweldige stadion zijn thuis mag noemen is Puskás Akadémia FC, afgeleid van de bekendste Hongaarse voetballer ooit: Ferenc Puskás. Ook de naam van het stadion draagt zijn naam, want in zijn tijd bij Real Madrid werd hij Pancho genoemd. De club is in 2005 pas opgericht en is vooral gericht op het jeugdvoetbal. Er is dan ook een nauwe samenwerking met Videoton FC. Het bouwen van het stadion kostte zo’n €12,4 miljoen en kreeg veel kritiek. Het was namelijk de Hongaarse premier zelf die het stadion in zijn kleine geboortedorp met 1669 inwoners liet bouwen. In 2014 was het project afgerond.

We kunnen nu wel van alles over de architectuur van het stadion gaan zeggen, maar beter scroll je gewoon eventjes door de prachtige foto’s van dit ongelofelijke sprookjesstadion met als hoogtepunten de houten structuur.

Dit is bizar mooi toch? Lijkt wel de Efteling. Zeker even het bezoeken waar dus als je in de buurt bent. Of je maakt er gewoon een hele reis van, ook mooi!

In Londen zijn ze trouwens ook met een heel bijzonder stadion bezig. Het nieuwe Tottenham Hotspur stadion zal begin komend seizoen klaar moeten zijn en dan heeft het in ieder geval het meest sicke veld ter wereld.

Foto’s: Cyörgy Dénes, László Döme Jr., József Takács

Bron: Archdaily