De ‘hooghoud-goal’ is één van de meest efficiënte in FIFA 20

Je bent in de paar maanden FIFA 20 misschien wel eens een tegenstander tegengekomen die rond jouw zestienmetergebied opeens begint te hooghouden. Het ziet er een beetje belachelijk uit, maar het is in FIFA 20 eigenlijk één van de meest efficiënte manieren om tot kansen te komen én om te scoren. FIFA Pro BorasLegend legt het uit en doet het voor.

De ‘hooghoud-goal’ in FIFA 20

Er zijn sowieso al twee dingen die in het voordeel spreken van de hooghoud-goal. Het is namelijk heel gemakkelijk uit te voeren en juist heel moeilijk te verdedigen. Laten we eerst eens uitleggen hoe je ‘m perfect uitvoert en vervolgens naar de voorbeelden gaan kijken.

Ten eerste is het belangrijk dat de bal al met een stuit aankomt bij de aanvaller. Dit kun je doen door twee keer snel achter elkaar op de pass-knop te drukken. Hierdoor komt er een stuit in de bal en is het voor de aanvaller makkelijk om direct te gaan hooghouden.

Hooghouden en schieten

Het hooghouden zelf is heel simpel: op R3 (rechter joystick) drukken. Dit kun je oneindig doen en in welke richting dan ook. Hierdoor is het voor je tegenstander heel moeilijk te voorspellen en tackles zijn ook geen efficiënte manier om jou te stoppen. Het risico op een vrije trap op een gevaarlijke plek of pingel is namelijk groot. Als de bal uit de lucht valt of met een stuit aankomt is het ook mogelijk om met je rug naar het doel direct de bal over jezelf en de tegenstander heen te wippen om vervolgens uit te halen in de volley. BorasLegend laat je hieronder met voorbeelden zien hoe efficiënt deze manier van afwerken is.

Bijkomend voordeel als je dit onder de knie hebt: je komt over als een echte pro, terwijl het eigenlijk easy is om uit te voeren. Iets waar veel spelers nog moeite mee hebben is het scoren van vrije trappen. Zo leer je binnen 1 minuut hoe je de perfecte vrije trap neemt in FIFA 20.