Mousa Dembélé opent deuren van megaluxe hotel in Antwerpen

Het heeft even geduurd, maar het is eindelijk zover: Tottenham middenvelder en Belgisch international Mousa Dembélé heeft zijn hotel in hartje Antwerpen geopend. En wat voor een hotel is dat geworden zeg. Het hotel genaamd ‘De Gulde Schoen’ is een extravagant en megaluxe hotel geworden en richt zich vooral op ‘high class’ gasten. Dus als je een weekendje naar Antwerpen gaat en graag in dit hotel wilt verblijven kun je beter alvast beginnen met sparen.

Hotel de Gulde Schoen

Bij de naam van het hotel zul je misschien denken dat het een verwijzing is naar het voetbal, maar dat is niet zo. ‘Die naam staat al eeuwen op de middeleeuwse woning. We hebben getwijfeld of we hem zouden veranderen, want niets verwijst hier naar sport, maar we wilden het oude pand zoveel mogelijk in ere houden,’ zei Dembélé tegenover Het Laatste Nieuws.

Vertraging

Het hotel zou eigenlijk al veel eerder klaar moeten zijn voor opening, maar liep vertraging op doordat er bijzondere archeologische vondsten werden gedaan bij het uitgraven van de kelder om een zwembad aan te leggen. ‘Eigenlijk zijn het de ambitieuze plannen van de familie die ervoor gezorgd hebben dat wij de kelders zijn gaan bekijken. Zij wilden de kelders omvormen tot wellness en zwembad. Als ze enkel de bovenste verdiepingen aangepakt hadden, waren wij misschien helemaal niet ingeschakeld,’ zeiden archeologen Tim Bellens en Jerry Driesen.

In eerste instantie zou het bezoek van de archeologen een paar dagen duren, maar door de omvang van de vondst werden die dagen maanden. Van de honderden 18e-eeuwse vondsten, waaronder porselein, glas en keramiek, hebben de mooiste voorwerpen een plaatsje gekregen in de lobby en bar. Overigens is de vertraging grotendeels te danken aan het verkrijgen van de nodige vergunningen en dus niet alleen door de vondsten.

High class

Het hotel zal gerund worden door Assita, de zus van Mousa. ‘We hebben speciaal een pand gekozen met een historische waarde, met een ziel, dat vonden we belangrijk en dat het dan wat langer duurt om het te vormen tot hotel nemen we er dan wel bij,’ vertelt ze. Ervaring in het hotelleven heeft ze overigens niet. ‘Ik had een nagelstudio, dus ik ben helemaal nieuw in deze wereld, maar ik zie het potentieel. Antwerpen mist high class-hotels om bijvoorbeeld sterren die optreden in het Sportpaleis of op Tomorrowland te slapen te leggen.’ Een overnachting zal tussen de €385 en €725 kosten. Bij het zien van onderstaande foto’s snap je vast wel waarom.

Mocht je de centjes hiervoor wel hebben en graag een overnachting boeken, dan kun je terecht op de website van de Gulden Schoen.

Foto’s: Boekluxesuites.nl

Bron: De Ondernemer