Belachelijk nieuw Huddersfield shirt blijkt geniale marketingstunt te zijn

Gisteren was er één shirtrelease die behoorlijk viral ging. Dat was niet het nieuwe uitshirt van Chelsea, niet het nieuwe derde shirt van PSV, maar het nieuwe thuisshirt van Huddersfield. En waarom ging dat shirt viral? Nou, omdat het spuuglelijk was eigenlijk. De nieuwe hoofdsponsor Paddy Power eist namelijk de hoofdrol op door als een soort sjerp over het shirt te hangen. Logisch gevolg was héél veel (negatieve) aandacht voor het nieuwe shirt.

Marketingstunt Paddy Power

De marketingmensen onder ons zullen echter ook begrijpen dat er eigenlijk niet zoiets bestaat als negatieve aandacht. Aandacht is immers aandacht. Ook bij Paddy Power snappen ze dat. Puur voor de lancering van het ‘nieuwe’ shirt is de naam van de sponsor diagonaal over het shirt geplaatst, maar wanneer het seizoen daadwerkelijk aanbreekt zal het gewoon normaal op de borst van het shirt verschijnen. Volgens de Engelse FA regels mag de gigantische diagonale sponsoring namelijk niet.

De shirtsponsor op de voorzijde mag niet groter zijn dan 250 cm² en mag niet geplaatst worden als een sjerp. Een grap speciaal voor de lancering (en eventueel vriendschappelijke wedstrijden) dus. Daar komt bij dat Umbro nog niks over het shirt heeft gezegd. Nog een indicator dat het om een goede marketingstunt van Paddy Power gaat.

De fans van Huddersfield zullen zich in ieder geval kapot geschrokken zijn gisteren, maar kunnen nu dus opgelucht adem halen. En het marketing team van Paddy Power mag zichzelf een schouderklopje geven, want die naam is de hele wereld over gegaan. De manier waarop ze de samenwerking aankondigde is ook al behoorlijk geniaal te noemen.

Nu we het toch over shirtreleases hebben willen we nog even een voorbeeld erbij pakken van een geweldig nieuw shirt, gemaakt door een ‘nieuwe’ sponsor. Arsenal is namelijk weer terug bij adidas en die samenwerking zorgt ervoor dat Arsenal waarschijnlijk de winnaar wordt van team met de beste tenues in het seizoen 2019/20.

Bron: Footy Headlines