Om deze reden knipte Mats Hummels wederom gaten in zijn voetbalschoenen

Mats Hummels is deze zomer teruggekeerd bij zijn oude liefde, Borussia Dortmund. Een paar dagen geleden speelde hij in het geel zwart een oefenwedstrijd tegen FC Schweinberg (10-0 winst) en daar viel meteen wat op bij Hummels: hij had wederom gaten in zijn voetbalschoenen geknipt. We zagen het in 2017 al een keer eerder en de manier waarop hij er nu weer gaten in had geknipt doet ons vermoeden dat hij het om dezelfde reden deed als zo’n twee jaar geleden.

Gaten in de schoenen

Het bleek een maatregel van de Duitser te zijn om zijn tenen meer ruimte te geven. Hij had namelijk last van zijn grote tenen. Hummels zei er het volgende over: ‘Ik kan niet veel druk op de grote tenen zetten omdat ze beiden blauw zijn. Ze zijn een klein beetje gebroken op dit moment, dus ik hoop dat het volgende week beter is.’

Toen een interviewer van Sky Sports vroeg of het een belemmering vormde tijdens het voetballen zei Hummels van niet: ‘Nee helemaal niet. Ik strik de veters wat strakker, zodat ze goed om de voeten zitten.’ Ach ja, als je een speler als Hummels bent krijg je toch nieuwe voetbalschoenen wanneer je wilt. Als jij ook last van je grote tenen hebt raden we toch aan om je schoenen heel te houden, anders moet je weer gaan betalen voor nieuwe. Schoenen van een maatje groter zouden al veel kunnen helpen.

Mats Hummels is trouwens niet de eerste prof die we gaten in zijn schoenen zagen knippen. Coutinho knipte al eens een groot gat ter hoogte van zijn hak. Waarom hij dat deed lees je hier.

Bron: Sport Bible