I AM BOLT wordt een epische docu over de snelste man op aarde

Hij heeft misschien vrij weinig met voetbal te maken, maar we maken graag ruimte voor een icoon in de sportwereld. We hebben het namelijk gewoon over de aller snelste man op aarde. De levende legende Usain Bolt. De man die op zijn eerste Olympische Spelen in 2008 direct 3 gouden plakken won en en op al die afstanden ook nog eens een nieuw wereldrecord neerzette. De teller staat inmiddels al op 9 goud uit 3 Olympische Spelen, dus we kunnen gerust spreken van een inspiratie voor alle sporters uit alle takken.

In de nieuwe documentaire I AM BOLT, die op 28 november door Universal Pictures wordt uitgebracht, krijg je een unieke kijk in het leven van Bolt. Oud materiaal uit zijn jonge jaren, beelden achter de schermen bij grote toernooien, in de kleedkamer, je krijgt alles te zien. Je komt er al snel achter dat hij niet altijd zo zelverzekerd is als hij doet ogen.

De Jamaicaan hoopt zo iedereen zijn ‘ware ik’ te laten zien, inclusief ups én downs. Het is in ieder geval iets waar wij heel erg naar uitkijken.

Kijktip – Docu: The Leicester Story

Bron: Manners