Icardi gaf tegen Milan een masterclass vooractie maken

Het is alweer bijna een week geleden dat Mauro Icardi de derby van Milaan besliste, maar toch is het goed om even terug te gaan naar de late zondagavond. Waarom? De Argentijnse spits gaf namelijk een masterclass die essentieel is voor spitsen op elke niveau. We bombarderen deze masterclass tot ‘Mauro’s dodelijke vooractie’, dus kijk en leer.

Hieronder zie je de aanloop naar de 1-0. Het is de 92e minuut en Icardi sluipt richting de zestien meter van Milan. Wanneer Icardi doorheeft dat er mogelijk een voorzet aankomt zoekt hij centrale verdediger Musacchio op. Wat volgt is de vooractie van een echte killer.

Icardi doet alsof hij richting de eerste paal wil sprinten om vervolgens terug te schakelen en vol achter de verdediger te sprinten die niet meer kan corrigeren en zelfs uitglijdt. Resultaat: een heerlijke kopgoal, want ook Donnarumma kan een goal niet meer voorkomen.

Hebben we opgelet, spitsen? Zo moet dat dus. Zelfs in de 92e minuut nog een sprint veinzen om vervolgens een meter van de verdediger te krijgen en deze perfect benutten. Dan ben je een aardige predator. Succes!