Man United denkt aan belachelijk idee om sfeer in stadion te verbeteren

Het stadion van Manchester United wordt in de volksmond ook wel ‘The Theatre of Dreams’ genoemd, maar echt sfeervol is het er niet. Heeft natuurlijk ook te maken met het hoge toeristengehalte, maar de fans die er zitten maken niet erg veel lawaai. Misschien ook niet zo heel gek aangezien het voetbal de laatste jaren niet om aan te gluren is, maar toch. Zelfs Mourinho heeft er onlangs over geklaagd en United wil daarom maatregelen gaan nemen om de sfeer te verbeteren. Het idee waar ze nu mee spelen is echter lachwekkend.

Song sheets

Volgens The Times hebben de grote bazen van de club een ‘geniaal plan’ bedacht om meer geluid uit het publiek te trekken door bij de ingang van Old Trafford ‘song sheets’ uit te gaan delen. Blaadjes met de songteksten van fanliedjes dus. Pfoe, das wel heel treurig. Een andere optie zou zijn om die liedjes in het matchday boekje te plaatsen en op de website van de club, zodat ze de teksten kennen. Niet veel beter wat ons betreft. Wij hebben een betere optie: probeer het publiek enthousiast te krijgen met leuk voetbal. Oftewel, afscheid nemen van Mourinho.

@Youngy_18 ➡️ @NemanjaMatic ➡️ Goal!? #MUFC

Een bericht gedeeld door Manchester United (@manchesterunited) op

De plannen met de songteksten zullen overigens nog even niet uitgevoerd worden. Aan het eind van het seizoen zal er namelijk een enquête onder de fans gehouden worden om hun meningen te horen. De Manchester United Supporters Trust kwam met het idee om de ticketprijzen te verlagen, zodat meer jonge fans een kaartje kunnen kopen en voor het nodige lawaai zorgen.

Vincent Kompany, captain van de aartsrivaal City, deed als afstudeeropdracht onderzoek naar de gevolgen van prijsverlaging in de stadions. Hij kwam met zeer interessante resultaten.

Bron: Dream Team FC