Iedereen heeft het over deze wereldgoal van Dries Mertens (video)

Europa heeft deze week een druk doordeweeks voetbalprogramma met de KNVB Beker, de League Cup in Engeland en de competitie in Spanje en Italië. Er gebeurde dus ook genoeg moois, maar het absolute hoogtepunt komt toch van de Belg Dries Mertens. Hij speelde met Napoli uit tegen Lazio en dat werd uiteindelijk 1-4 voor Driesje & co. Hiermee heeft Napoli de maximale score uit 5 wedstrijden.

Wereldgoal Dries Mertens

In de 59e minuut wordt Dries diep gestuurd, maar de keeper is eerder bij de bal dan de kleine Belg. De bal wordt echter niet heel goed verwerkt en Mertens twijfelt geen moment. Hij rent achter de bal aan, weet dat de keeper nog onderweg is naar zijn doel en met een ongelofelijke boogbal legt hij de bal in het netje. Bellissimo!

Ja, zo zie je ze niet vaak. Gisteren werden er trouwens nog twee bijna-wereldgoals gemaakt. Ze resulteerden niet in een doelpunt, maar omdat het zo ontzettend mooi geprobeerd werd door Bale en Giroud willen we je die niet onthouden.

Maar helaas, deze gingen er niet in. Alle credits voor de mooiste goal van de week gaan dus gewoon naar Driesje.

Weet jij trouwens al waarom het Napoli shirt altijd zo ontzettend strak om de lichamen van de spelers zit? Dat is niet alleen omdat de Italianen graag pronken met hun lichaam. Het heeft namelijk een andere functie.