IJsland fans zijn nu alweer de bazen van de komende voetbalzomer

Als jou gevraagd wordt wat je het beste is bijgebleven van het EK 2016, wat zeg je dan? Dikke kans dat je als eerste noemt dat Nederland er niet bij was, dat Portugal het toch wel vrij verrassend won of dat IJsland de grote verrassing was. Zowel op sportief gebied (kwartfinale) als buiten het veld, want de epische ‘Viking Clap’ die hun supporters deden ging viraal en werd uiteindelijk zelfs door andere landen nagedaan.

Zo’n klein landje met zo’n enorme impact op die voetbalzomer. In de zomer van 2018 gaat dat niet anders worden, want wij weten nu al dat ze opnieuw de bazen van de zomer gaan worden.

IJsland tickets naar Rusland

Ook komende zomer kunnen we de ‘Viking Clap’ weer in grote getallen gaan zien, want er gaan genoeg mensen vanuit IJsland naar Rusland toe om hun team te steunen. Er is namelijk aanvraag gedaan naar 66.000 tickets voor de fans. Dat is natuurlijk al veel, maar hoe gigantisch dat aantal is wordt pas duidelijk als je weet dat de totale bevolking van IJsland uit slechts 330.000 mensen bestaat. Oftewel: een ongelofelijke 20% van de totale bevolking wil komende zomer naar Rusland om hun team te steunen en de wereld weer op z’n kop te zetten!

Met een populatie van 330.000 is IJsland trouwens het kleinste land dat zich ooit heeft gekwalificeerd voor een wereldkampioenschap. Of er weer een verrassing inzit als in 2016 is moeilijk te zeggen. Ze hebben een prima selectie, maar ook een zeer zware poule met Argentinië, Nigeria en Kroatië. Wij wensen ze in ieder geval heel veel succes en gunnen ze het beste.

De eerste wedstrijd spelen ze op 16 juni tegen het Argentinië van Messi. Die zaterdag 16 juni moet je trouwens sowieso vrij houden, want op die dag worden er maar liefst 4 WK wedstrijden achter elkaar gevoetbald! En dat zijn niet de minste.

Bron: Sport Bible