In Denemarken zijn nieuwe ‘legale’ stadionfakkels ontwikkeld

In het stadion zijn er op de supporters zelf na maar weinig dingen die voor meer sfeer zorgen dan pyro, oftewel stadionfakkels. Er hangt echter ook een nadeel aan vast, want aangezien die fakkels vuur produceren en ongelofelijk heet zijn kunnen ze voor gevaarlijke situaties zorgen. Zeker als ze door de supporters tussen een andere groep supporters gegooid worden. In Denemarken hebben ze daarom nieuwe stadionfakkels ontwikkeld die totaal ongevaarlijk zijn en waarschijnlijk zelfs toegelaten gaat worden in de stadions.

Nieuwe stadionfakkels

De Deense club Brøndby IF, eigen fans, Pyrotechnicus Tommy Cordsen en de Deense supportersvereniging (DFF) zijn samen gaan zitten om het probleem rondom de gevaren van pyro op te lossen. Eind vorig jaar kwamen ze met Bengaalse fakkels die niet heet worden. Sterker nog, je kunt er gewoon met je hand doorheen, zonder dat je jezelf verbrandt. Oftewel, dit is dé oplossing!

Brøndby IF is bezig om de fakkels legaal te maken in het eigen stadion. De fakkels worden zelfs van een officiële CE-markering voorzien, waardoor het onder de laagste gevaarklasse van brandstof valt. Hierdoor zullen ze hetzelfde behandeld worden als brandende sigaretten. Het enige wat nog rest is overleg met de politie over het toestaan van deze fakkels en dan zouden ze begin 2018 al tot het stadion toegelaten kunnen worden.

Als je trouwens wat gruwelijke sfeeracties wilt zien ben je bij deze Indonesische Ultra’s aan het juiste adres.

Bron: VICE Sports