Deze gruwelijke Inter concept shirts zijn een ode aan de band met Kroatië

Inter en Kroaten liggen elkaar wel. Brozovic en Perisic zijn al lange tijd vaste waarden en inmiddels is ook Sime Vrsaljko daarbij gekomen. Er gaan ook geruchten rond dat ze Modric willen halen, maar dat lijkt onhaalbaar. De Italiaanse grafisch designer Rupertgraphic heeft een ode gebracht aan de band tussen Inter & Kroatië door twee gruwelijke concept shirts te ontwerpen.

Inter x Kroatië door Rupertgraphic

De resultaten van de ontwerpen zijn geboren uit een mash-up tussen de shirts van Inter en die van de Kroatische nationale ploeg. Niet geheel verrassend is er daarom gekozen voor een geblokt design met de clubkleuren van Internazionale. Bij het blauw-zwarte thuisshirt is een ‘slangenhuid graphic’ verwerkt in de blauwe vakken, net zoals dat terugkomt in het nieuwe thuisshirt van Inter.

Dat ziet er al heel goed uit toch? Het wordt alleen maar beter, want het tweede shirt (uitshirt) is wat ons betreft heel sick. Het is een combinatie van lichtgrijs, wit en rood, waarbij de rode vlakken (ook weer met subtiel slangenhuid patroon) op de witte achtergrond de vlag van Milaan representeren. Die vlag is namelijk wit met een groot rood kruis. Heel goed bedacht en nóg beter uitgevoerd.

Wij zouden zeggen: maak hier werk van Inter. Zeker nadat de Kroaten ook nog eens de finale van het WK hebben gehaald verdienen ze het. Helaas zal het aan dovemansoren gericht zijn, want de kans dat deze shirts echt gemaakt gaan worden is 0,0%.

Een tijdje geleden werd het nieuwe uittenue van Inter al gepresenteerd door Nike en ook daar is op subtiele wijze het patroon van een slangenhuid in verwerkt.