Inter geeft Pirelli de hoofdrol in het nieuwe derde shirt met retro vibes

Er zijn maar weinig samenwerkingen in het voetbal zo iconisch als die tussen Inter en Pirelli. Het bandenmerk is al sinds mensenheugenis  de hoofdsponsor van de blauw-zwarten uit Milaan en we kunnen ons geen Inter shirt voorstellen zonder ‘Pirelli’ op de voorzijde. Nike en Inter hebben het merk daarom de hoofdrol gegeven bij dit derde shirt, dat net als alle andere derde shirts van Nike dit jaar lekker retro getint is. Geheel toepasselijk werd het shirt onthuld op het circuit van Monza.

Inter derde shirt 2019/20

Voordat we de hoofdrol van Pirelli verder uitlichten gaan we eerst naar de bijrollen kijken. Die zijn namelijk weggelegd voor niemand minder dan Ronaldo (R9) en het team van Sneijder en co in het seizoen 2009/10. Verschillende elementen van de shirts uit die seizoenen komen namelijk terug in dit design. De zwarte basis met gele accenten is afkomstig uit het seizoen 1997/98 (waarin Ronaldo iedereen de baas was) en de crew kraag is geïnspireerd op die van het succesvolle seizoen 2009/10.

Terug naar de hoofdrol van Pirelli. Normaal gesproken zouden we geen fan zijn van zo’n grote rol voor de sponsor in het design, maar in dit geval zijn we er zeker wel fan van. Het knalgele vlak op de zwarte basis met Pirelli in het rood past namelijk perfect bij de retro-look van het shirt. Die zwarte basis is trouwens ook niet gewoon zwart, want van dichtbij wordt duidelijk dat er een typisch 90’s patroon in verwerkt is. Het classic Nike logo maakt het natuurlijk helemaal af.

Al met al een gruwelijk shirt als je het ons vraagt. Het nieuwe Inter derde shirt is hier te bestellen.