Inter en Real Madrid produceren meest ongemakkelijk kerstvideo’s van 2018

Met kerst voor de deur willen ook voetbalclubs hun fans natuurlijk prettige feestdagen wensen en wat is er nou leuker dan een heuse kerstvideo? Niks toch? Nou, mits je het goed aanpakt is dat helemaal waar, maar dat is nu precies het probleem. Voetballers zijn meestal niet de beste acteurs of zangers en dat kan voor ongemakkelijk beeldmateriaal zorgen.

Inter Bells

De Nerazzurri plaatste onlangs onderstaande kerstvideo, met de titel ‘Inter Bells’, op sociale media. Je raadt het al. Het is ‘Jingle Bells’ maar dan in een Inter-jasje. Resultaat is een ongemakkelijke Italiaanse bubbling remix van Jingle Bells, waarbij spelers als Icardi en Perisic hun best doen om niet vals te klinken.

Real Madrid

De Koninklijken wordt wel eens verweten een tikkeltje arrogant te zijn en met hun kerstvideo bevestigen ze dat imago behoorlijk. Een dag na de pijnlijke 0-3 nederlaag tegen Barça komt deze video als een boomerang terug in het gezicht van de Galacticos. Je ziet namelijk een aantal fans in kerstsferen, maar in plaats van dat ze normaal met elkaar praten doen ze dat heel zachtjes. Wat blijkt, dat doen ze omdat ze hun stem verloren zijn door al het juichen. De video sluit af met de uitgesproken hoop dat de supporters ook in 2018 hun team zoveel mogelijk kunnen toejuichen. Voor een kampioenschap lijkt dat al iets te laat.

Toch waren deze video’s minder genant dan de spelerspresentaties van Besiktas, Chelsea en Sevilla van afgelopen zomer.