Nike geeft het nieuwe Inter Milan thuistenue een heel bijzondere look

Inter strijdt nog volop om een Champions League plek voor komend seizoen, maar het thuistenue waarin ze die wedstrijden dan zouden moeten spelen is alvast gepresenteerd. En dat is een heel bijzondere geworden, op z’n zachtst gezegd. Er is namelijk een designkeuze gemaakt die we nog nooit eerder zagen bij de blauw-zwarte uit Milaan.

Inter Milan thuistenue 2019/2020

Het thuisshirt van Inter is zoals iedereen weet altijd een shirt met verticale strepen in het blauw en zwart, maar deze keer zijn daar diagonale strepen aan toegevoegd. Ter hoogte van de Pirelli sponsoring is een vlak geplaatst waar de blauwzwarte strepen diagonaal lopen. Het is overigens geïnspireerd op een uitshirt van Inter uit het seizoen 1989/90. Toch wel een gedurfde keuze van Nike. De een zal het niks vinden en de ander juist gruwelijk.

Behalve de diagonale strepen is er nog wat anders dan normaal, want het blauw heeft een iets lichtere tint gekregen. Hierdoor lijkt, en is, het blauw meteen dominanter dan het zwart. De laatste jaren was zwart juist altijd de meest overheersende kleur bij de thuisshirts. Er is ook wat wit toegevoegd aan het shirt en dat zorgt voor een tof contrast als je het ons vraagt. Zeker bij de kraag vinden we het vet.

Het broekje en de sokken maken de look helemaal compleet, waar vooral de sokken opvallen met een half blauw en half zwart design. Inter zal het nieuwe tenue op 26 mei, wanneer ze hun laatste wedstrijd van het seizoen spelen, voor het eerst dragen. Het nieuwe Inter Milan thuistenue is vanaf 23 mei hier te bestellen.