Inter laat zien hoe de nieuwe uittrap-regel een echte gamechanger kan zijn

Vanaf deze zomer zijn er een aantal nieuwe regels die toegepast gaan worden in het voetbal en eentje daarvan heeft te maken met de uittrap van de keeper. De uittrap hoeft het zestienmetergebied niet meer te verlaten voordat een speler van hetzelfde team de bal mag aannemen. De tegenpartij moet nog wel buiten het zestienmetergebied blijven tot het moment dat de keeper de bal getrapt heeft. Een regel waarvan je misschien denkt dat die niet veel impact heeft, maar Inter liet zien hoe je er perfect mee om kunt gaan.

Inter demonstreert nieuwe uittrap-regel

Inter Milan speelde gisteren een oefenwedstrijd tegen Juventus en ze hadden overduidelijk een heel idee uitgedacht voor zo’n nieuwe uittrap. Twee verdedigers stonden heel kort naast de keeper en Brozovic in het midden voor de keeper. Aangezien de speler van Juve niet in het penaltygebied mag komen kunnen ze dus sowieso gaan opbouwen. Hoe ze dat vervolgens doen is indrukwekkend.

Nu zul je misschien denken dat dit nou ook weer niet zo’n gamechanger is, maar als je het ons vraagt is het dat wel. Op deze manier kan een team bij een uittrap dus altijd voor een voetballende opbouw kiezen die start bij de keeper, zelfs als de tegenstander op de zestien al klaar staat om druk te zetten. Vooral interessant voor voetballende teams, zeker met keepers die ook heel goed kunnen ballen (City met Ederson bijvoorbeeld). Daarnaast is het overduidelijk dat deze variant van Inter van te voren ingestudeerd was. Dit zorgt voor een extra tactisch element in het voetbal. Ook heel interessant.

Juve won de oefenwedstrijd trouwens na penalty’s. Na 90 minuten was de stand 1-1 door een eigen goal van Matthijs de Ligt, maar gelukkig voor onze Nederlander poetste Ronaldo die goal weg. De Portugees had er sowieso zin in, want hij produceerde de nodige tricks en deze fijne no-look pass.