Het nieuwe Internazionale uitshirt is stijlvol met heel vette details

Terwijl het WK nog in volle gang is zijn de ogen bij Inter uiteraard gericht op het komende seizoen. Met aankopen als Stefan de Vrij en Radja Nainggolan zullen de verwachtingen ongetwijfeld hoog zijn. De tenues zullen er in ieder geval voor zorgen dat het team prachtig voor de dag komt, want na het vette thuistenue is nu ook het nieuwe uittenue gepresenteerd. Uiteraard is het weer gemaakt door Nike. Het is zelfs de 20e verjaardag van de samenwerking tussen Nike en Inter.

Internazionale uittenue 2018/2019

Bij het nieuwe thuistenue van de blauwzwarte uit Milaan is ‘il Biscione’ (een grasslang en sterk Milanees symbool) vertegenwoordigd door middel van een slangachtig patroon op de onderkant van het shirt. Dat patroon komt ook weer terug in het uitshirt, maar deze keer over het gehele shirt behalve de mouwen.

Het zijn vooral de details die het een sterk tenue maken als je het ons vraagt. De kraag met twee verschillende kleuren, de prachtige combinatie van het wit en het blauw met zwart, het subtiele patroon, de Pirelli sponsor die het voorbeeld is van hoe een sponsor het shirt juist mooier kan maken en het Inter-logo met de gouden omlijning.

Nike’s Football Apparel Senior Design Director Pete Hoppins zei er het volgende over: ‘In 2010-11 had het iconische uitshirt van Inter een grafische interpretatie van de Biscione op de mouw en dat was heel goed ontvangen. Het 2018-19 uitshirt is ge├»nspireerd op de Biscione en de invloed ervan op de club en de tenues uit het verleden. Deze keer is het verwerkt in een print over het hele shirt, ge├»nspireerd door de wereldberoemde Milanese fashion.’

Het nieuwe Internazionale uitshirt is vanaf 28 juni hier te bestellen. We zijn benieuwd of ze met De Vrij, Nainggolan en de toppers die er al zaten eindelijk weer serieus mee kunnen doen om de Italiaanse titel.

Mocht je het nieuwe thuistenue van Inter nog niet gezien hebben dan kun je die hier checken.