Dit is met afstand de meest effectieve vrije trap van FIFA 18

Een vrije trap van afstand in het doel schieten is natuurlijk één van de mooiste dingen in het voetbal, dus bij FIFA probeer je dat vast vaak. Maar hoe vaak lukt dat eigenlijk? Waarschijnlijk minder vaak. Er is een veel ‘eenvoudigere’ optie en die wordt uitgelegd en voorgedaan door FIFA Pro BorasLegend.

Vrije trap FIFA 18

Deze bijzondere variant is bijna een garantie voor goals en dat zeggen we zonder te overdrijven. In plaats van direct op doel schieten, roep je twee spelers bij de bal, zodat je er met drie spelers staat. Met de eerste twee voer je een nepschot uit en vervolgens pass je de bal naar de tweede man, die langs de muur richting doel loopt. Klinkt heel eenvoudig, maar de uitvoering is toch iets ingewikkelder.

Er zitten namelijk ook nog wat vereisten aan vast. Vrije trappen van rechts moeten namelijk met een speler die links is uitgevoerd worden en andersom. Daarnaast zijn er ook nog specifieke spelers (zoals Ronaldo) die een aangepaste aanloop hebben en daardoor niet geschikt zijn voor deze variant. We kunnen de rest van de uitleg volledig gaan uittypen, maar daar wordt het niet duidelijker van. Beter check je onderstaande video even met duidelijke uitleg en praktijkvoorbeelden.

Video: BorasLegend

We garanderen je dat je meer vrije trappen gaat scoren dan ooit als je deze variant helemaal onder de knie hebt. Ook omdat de meeste spelers geen idee hebben hoe ze deze vrije trap moeten verdedigen. We hebben trouwens ook nog een tip klaar staan waardoor je vaak direct vanuit de aftrap gaat scoren.