3 verzorgingstips om het meeste uit je baard te halen

Baarden zijn al een behoorlijk tijdje een belangrijke trend bij mannen. Op en naast het veld wemelt het van de behaarde gezichten en uiteindelijk beslis ook jij dat het tijd is om die haren te laten groeien. Niet alleen omdat het er mannelijk uit ziet, maar ook omdat een groot deel van de vrouwtjes het blijkbaar mooi vindt. Wat ze echter niet mooi vinden is zo’n vieze onverzorgde baard, dus alleen die haren laten groeien is niet voldoende. Je moet de baard ook echt verzorgen. Het is namelijk gewoon haar net als boven op je kop, en dat verzorg je ook toch?

Daarnaast is het voor jouzelf ook veel fijner om een verzorgde huid & baard te hebben. Het ziet er beter uit, maar het voelt ook fijner. Uiteindelijk ben je op zoek naar de combinatie tussen goede verzorging, de juiste baard bij het type gezicht en de juiste baard bij het kapsel wat je hebt. Op het gebied van verzorging zijn dit de belangrijkste tips.

1. Wassen

Net als dat je de haren op je hoofd regelmatig een wasbeurt geeft, heeft jouw baard dat ook nodig. Dit is naar verloop van tijd een bron van kruimels, etensresten en dode huidcellen. Als je de haren niet wast loop je kans op huidirritaties zoals uitslag of puistjes. Gebruik een speciale baardshampoo voor maximaal resultaat en door een conditioner te gebruiken krijg je een heerlijk zachte baard.

@valentinas ? Feliz Navidad!!! Con tanto festejo he estado desconectada ?

Een foto die is geplaatst door Nagore Aranburu (@nagore.aranburu) op

2. Gezichtsscrub

Heb je een stoppelbaard of een baard die minder lang is dan 2 centimeter? Dan is gezichtsscrub een betere optie dan shampoo. De scrub blijft zorgt ervoor dat de huid er rond de baard fris, schoon en minder vettig uitziet. Hierdoor wordt je baard minder snel vettig en vies.

3. Baardolie

De derde en laatste stap is het gebruik maken van baardolie. De baardolie is een natuurlijke manier om de baard te laten herstellen. Het helpt de haarfollikels namelijk herstellen door middel van natuurlijk vocht wat in de olie zit. Als je deze stappen volgt zal jouw baard onweerstaanbaar worden.

Wil jij net zo’n baard als die van Giroud of Beckham? Volg dan deze 6 stappen.

Bron: Man-Man