Dit is de betekenis achter de ‘maskoff’ celebration van Quincy Promes

Quincy Promes is on fire! Onlangs werd hij in Rusland gekroond tot beste speler van de Russische competitie en deze week maakte hij een doelpunt tijdens de oefeninterland tegen Marokko. Dit doelpunt vierde hij op een manier die hij de ‘maskoff’ noemt. Voor degenen die de betekenis, net zoals wij, niet begrepen legt hij het uit.

Promes heeft de maskoff, of in goed Engels ‘Mask off’, in Rusland bedacht. Het masker dat hij na een goal op zijn gezicht zet staat symbool voor de winnaarsmentaliteit die bij hem komt bovendrijven wanneer hij het veld betreedt. Alsof hij een ander mens wordt, als het ware. Voor ons lijkt het op een dab gecombineerd met een masker en waarschijnlijk maakt deze combinatie hem nu al zo populair onder de kids in Rusland.

In onderstaande video legt hij het nog wat verder uit en verklapt de buitenspeler hoe hij gaat juichen als hij tegen Ivoorkust of Luxemburg scoort.

Hopelijk gaan we de komende tijd nog genoeg maskoff’s van Promes zien. Overigens is hij niet de enige die juicht met het gebaar van een masker. Dybala heeft zijn eigen dybalamask en dit is de betekenis erachter.