Is de Messi & Suárez penalty mogelijk in FIFA 17?

In plaats van de penalty direct op goal te schieten, schreven Cruijff & Olsen in 1982 voetbalgeschiedenis door het wat anders aan te pakken. In plaats van een schot op doel gaf Cruijff een tikkie breed op de inlopende Olsen, die de bal vervolgens weer terugspeelde naar Cruijff en het leer kon binnen tikken. Jaren later kopieerde Messi & Suárez dit kunststukje. Dan blijft er nu nog maar één vraag over: kan dit ook in FIFA 17? Jep.

Messi & Suárez penalty in FIFA 17

YouTuber DailyTradingTips besloot de proef op de som te nemen en het bleek mogelijk te zijn. Het is echter wel heel lastig, het vereist het nodige geluk & je moet met minimaal twee spelers spelen. Door deze stappen te volgen kan het lukken.

Stap 1 – Kies een penaltynemer en richt zover mogelijk naar de hoek als mogelijk. Als je de bal gaat trappen zorg je ervoor dat er zo min mogelijk kracht achter het schot zit. Je moet dus eigenlijk proberen een zo slecht mogelijke penalty te nemen.

Stap 2 – De andere speler moet van speler wisselen die op de 16 meter-lijn staat, totdat hij één van je snelste spelers geselecteerd hebt. Op het moment dat de bal getrapt wordt, sprint je in een rechte lijn naar de bal.

Stap 3 – Druk direct op schieten, aangezien je niet veel tijd zal krijgen van de keeper en andere verdedigers. Schiet de bal met veel kracht in de lange hoek. Geloof je nog niet dat het kan? Hieronder zie je hoe het moet in een video.

Leestip: Met deze techniek scoor je gegarandeerd elke penalty in FIFA 17

Bron: Dream Team FC