Is dit de beste lederen voetbalschoen van het moment?

Hoor jij steeds vaker om je heen mensen klagen over het ‘feit’ dat er nauwelijks nog goede lederen voetbalschoenen te koop zijn? Dan moet je ze toch even corrigeren. In dit overzicht van de vetste zwarte voetbalschoenen van dit moment is het grootste deel namelijk gewoon van leer gemaakt. Mocht dit niet genoeg bewijs zijn, dan is de gloednieuwe Rebula van Mizuno dat wellicht wel. Dit Japanse merk maakt bijna uitsluitend voetbalschoenen van het beste leer en ook de nieuwe Rebula is pure kwaliteit. Sommige noemen het zelfs de beste lederen voetbalschoenen ‘ever made’. Wij testten de Mizuno Rebula en zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Mizuno Rebula Review

Bij het openmaken van de doos is het eerste wat opvalt de upper. Het bijzondere reliëf dat gecreëerd is geeft de schoen een bijzondere look en dit wordt gecreëerd door de verschillende lagen die onder het premium kangoeroeleer verstopt liggen. Dit CT Frame, zoals Mizuno het noemt, zorg voor een betere touch, comfort en precisie. De verschillende lagen die in de upper verwerkt zitten zorgen er niet voor dat de schoen zwaar wordt. De Mizuno Rebula weeg namelijk slechts 230 gram en dat voelt prettig.

Wanneer je de schoen eenmaal aantrekt voel je direct dat hij je voet heerlijk omsluit. De relatief hoge hak zet je voet goed vast in de kicksen. In eerste instantie waren we enigszins bang dat dit voor blaren zou kunnen zorgen, maar de schoen voelt zo ontzettend soepel aan waardoor we nooit vervelende wrijving hebben gevoeld.

De maatvoering is ongeveer hetzelfde als bij Nike, adidas of Puma voetbalschoenen. Wellicht valt Mizuno ietsje ruimer, want wij merkten dat er bij de tenen behoorlijk wat ruimte was. Deze schoen is overigens niet overdreven smal. Ook als je wat bredere voeten hebt past deze schoen zich goed aan.

Het beoordelen van de zool en het noppensysteem vinden we altijd het lastigste. In onze beleving hoort een zool licht te zijn, maar tegelijkertijd moet hij ook lang meegaan en jou vooral met beide benen op de grond houden. En dat doet deze schoen. Je kunt prima snel van richting veranderen en de FG-zool voelt ook zeer geschikt voor kunstgras. De noppen zijn niet bijzonder lang en je vindt er 14 aan beide voeten.

Wat ons bevalt aan de Mizuno Rebula is het gevoel van kwaliteit en Japans vakmanschap. Het kangoeroeleer geeft een geweldige touch en comfort. Ook wat betreft de levensduur van deze schoen hebben we hoge verwachtingen. Er zijn bijna geen naden die kunnen scheuren en hierdoor kun je zeer waarschijnlijk makkelijk een seizoen op deze schoenen volhouden.

Al met al zijn we er van overtuigd dat er momenteel weinig tot geen betere lederen kicksen te koop zijn. Het enige waar het voor ons wel een beetje stokt zijn de looks. Het CT Frame geeft de Rebula wel wat extra, maar op de één of andere manier had de kleurencombinatie wat spannender gemogen. Of wellicht dat hij in ‘full black’ nog gaver was geweest. Hoe dan ook, als je voor kwaliteit wilt gaan dan is de Mizuno Rebula wel een zekerheidje. Je kunt de schoenen op verschillende plekken kopen, zoals hier bijvoorbeeld.