De nieuwe Nike Magista Obra is misschien wel dé schoen van 2016

Wow. Toen we de doos van deze gloednieuwe Nike Magista Obra II openden waren we toch wel even flink onder de indruk. Deze schoent knalt bijna letterlijk uit de doos, zo kleurrijk en vet is hij. Het is niet alleen de kleur die ontzettend opvalt, ook de upper en vernieuwde Dynamic Fit Collar zijn echt geniaal. Alles over misschien wel dé schoen van 2016 vind je hier.

nike magista obra II 3

Ten opzichte van de vorige Nike Magista is er behoorlijk wat veranderd. Bijna alles wel eigenlijk. Het meest opvallend aan deze schoen is vanzelfsprekend de totaal nieuwe upper. Het Flyknit-materiaal heeft een 3D-achtig karakter gekregen door de bobbeltjes, die maar liefst 4.5mm hoog zijn. Dit reliëf moet ervoor zorgen dat je de bal nog preciezer gaat voelen wanneer die je voet raakt bij een schot of aanname. Dat wordt een 100% passing dus.

Aan de binnenzijde heeft Nike voor wat padding gezorgd waardoor die bobbeltjes niet over je voet gaan wringen. Het voelt echt perfect.

nike magista obra II

Natuurlijk valt ook de kleur ontzettend op. Of eigenlijk moeten we zeggen ‘kleuren’ (meervoud). Op de schoen vind je een ware heatmap terug. Deze illustreert de plekken op je voet waarmee je het meeste gevoel in een schot of aanname kunt leggen. Heel nice gedaan.

nike magista obra II 2

De vorm van de Dynamic Fit Collar (‘sokje’) is ook aangepast om je enkel en onderbeen meer bewegingsruimte te geven. Voorheen was die recht en nu volgt hij de vorm van je enkel. Resultaat: nog meer comfort. Was het je trouwens opgevallen dat deze schoen geen ‘tong’ onder de veters heeft? Dankzij de Dynamic Fit Collar is die geheel overbodig geworden.

nike magista obra II 6

De meeste innovatie zit misschien nog wel in het noppensysteem. Deze is door middel van wetenschappelijke analyse geperfectioneerd. De noppen hebben niet allemaal dezelfde vorm. Het gebruik van verschillende vormen, en de juiste verdeling op de zoolplaat, zorgt ervoor dat de schoen gemaakt is om te stevig te accelereren en ook snel weer te remmen.

nike magista obra II 4

Om eerlijk te zijn is er dit jaar geen schoen voorbij gekomen die ons zo heeft verrast als deze Nike Magista. Het kleurenpatroon is mind blowing en de innovaties zijn even indrukwekkend. Op de één of andere manier voelt deze schoen echt aan als een schoen van de toekomst. En dit is misschien nog maar het begin.

De Nike Magista Obra II is vanaf 28 juli te verkrijgen. We laten het je tegen die tijd weten waar je ze kunt kopen.