Dit is wat er met Alex Hunter gaat gebeuren in The Journey deel 2

The Journey keert terug in FIFA 18, nadat het eerste deel een groot succes werd. EA Sports maakte zelfs bekend dat het zo’n 14 miljoen keer is gespeeld op FIFA 17. Helaas heeft EA al aangekondigd dat je niet met een eigen character kunt spelen, dus je zult weer alleen met Alex Hunter kunnen spelen. Je kunt Hunter echter wel helemaal naar je eigen smaak aanpassen met duizenden opties op het gebied van looks en stijl. Maar wat gaat er verder allemaal met Hunter gebeuren in het tweede deel van The Journey? In één woord: veel.

Let op: hieronder volgen kleine spoilers over het verhaal van The Journey deel 2, dus als je er nog helemaal niets over wilt weten ben je bij deze gewaarschuwd.

Verhaallijn

De verhaallijnen zijn dit jaar breder en je hebt meer mogelijkheden, waardoor jouw Hunter niet per se op dezelfde plek eindigt aan het eind van het seizoen dan een Hunter van je vrienden. De mannen van Dream Team FC hebben The Journey deel 2 al 20 minuutjes mogen spelen en melden het volgende over het nieuwe seizoen.

Hoofdrolspelers

We zeiden dus al dat het weer draait om Alex Hunter en andere hoofdrolspelers die je ook dit jaar weer gaat zien is zijn zaakwaarnemer Michael, zijn opa Jim Hunter en zijn moeder Catherine. Veel meer is er nog niet bekend over personages die een hoofdrol op gaan eisen, maar we gaan in ieder geval ook echte topvoetballers in het verhaal terugzien zoals Hazard en Ronaldo.

Real Madrid

Nog tijdens de eerste transferperiode komt zaakwaarnemer Michael met het nieuws dat Real Madrid geïnteresseerd is in Hunter door zijn goede performances in de voorbereiding. Aangezien er meerdere verhaallijnen mogelijk zijn weten we echter niet zeker of dit bij iedereen gaat gebeuren. Hunter zou er in ieder geval wel voor open staan, maar Jim Hunter twijfelt of het niet te vroeg komt voor de jonge Alex.

Verrader

Door het transfernieuws rond Hunter wordt hij door ploeggenoten en fans (in het geval van Dream Team is dat Chelsea) als verrader gezien en zelfs uitgejoeld door de eigen fans. Volgens bronnen komt dit echter niet alleen door het transfernieuws, maar meer weten we daar niet over. Je kunt je in ieder geval voorstellen dat het lastige situaties oplevert waarin je moeilijke keuzes moet maken.

Cliffhanger

Na één van de eerste officiële wedstrijden (die je schijnbaar gegarandeerd verliest) ben je in Hunter’s flat en komt zaakwaarnemer Michael op bezoek die Alex vertelt dat ze direct moeten vertrekken. Ze stappen in een taxi en Hunter vraagt waarom ze zo snel uit de flat weg moesten. Michael zegt hem vervolgens: “Ik probeer je carrière te redden.” En daar moesten de mannen van Dream Team stoppen met spelen. Een behoorlijke cliffhanger dus.

Wat ons betreft belooft dit veel goeds voor The Journey 2. We wisten overigens al langer dat Alex Hunter volgend seizoen ook naar andere competities dan de Premier League kan vertrekken. Dit zijn de Europese competities waar hij naartoe kan gaan. Hieronder nog even de officiële trailer van FIFA 18: The Journey 2.