Dit is het kledingmerk van Luuk en Siem de Jong

Voetballers en fashion is een combinatie waar we inmiddels allemaal gewend aan zijn. Sommige drijven hun liefde voor kleding zover door dat ze een eigen label starten. Helaas flopten de meeste van deze merken, maar er is een aantal uitzonderingen. Het meest bekende succesverhaal is natuurlijk dat van Demy de Zeeuw. Zijn BALR draait tegenwoordig flinke omzetten. Minder bekend dan BALR is het merk Mael, dat in 2016 werd opgericht door de voetbalbroers De Jong en nu door pakt met een verse collectie en winkel in Amsterdam.

Bedoel je Luuk en Siem de Jong? Yes, die bedoel we. Ze mogen dan misschien niet te boek staan als de Nederlandse David Beckham, maar de passie voor mode is blijkbaar groot. In een interview eerder dit jaar met RTL Boulevard verklaart Luuk de Jong de samenwerking met zijn broer.

“We hebben altijd nagedacht over wat we naast het voetbal willen. Of ná het voetbal, beter gezegd. Je weet dat je carrière op een gegeven moment voorbij is. Daar ben je dan met elkaar over aan het sparren. We houden allebei van mode. Zo is het begonnen.”

🎧👞👕🎒

Een bericht gedeeld door Luuk de Jong (@luukdejong9) op

Mael’s winkel vind je in de 9 straatjes (Amsterdam), maar je zult de broers er niet achter de kassa aantreffen. “Voetbal staat op één, dat is duidelijk. We zijn nu met wat dingen eromheen bezig. Eigenlijk doen wij vooral de leuke dingen van het ondernemen. De zware dingen worden door andere mensen gedaan”, aldus Siem de Jong.

Good to have you with us @bowerswilkins #maelstore

Een bericht gedeeld door Siem De Jong (@siemdejong) op

Mael lijkt overigens in de verste verte niet op BALR. Waar het merk van Demy De Zeeuw behoorlijk bold overkomt, oogt de kleding en accessoires van Mael een stuk minimalistischer. Het komt wat meer volwassen over en met zelfs een schoenen- en tassenlijn is het merk dat ook. Persoonlijk vinden we de fashion van Mael stijlvoller dan van BALR, maar de doelgroep is ongetwijfeld ook heel anders. Hieronder zie je een paar toffe items uit Mael’s huidige collectie.

Walk out #mael #maelstudio

Een bericht gedeeld door MAEL STUDIO (@maelstudio) op

Weekend must have #maelstudio #mael

Een bericht gedeeld door MAEL STUDIO (@maelstudio) op

Take it easy #mael #maelstudio

Een bericht gedeeld door MAEL STUDIO (@maelstudio) op

We got a few sizes left | www.maelstudio.com #mael #maelstudio

Een bericht gedeeld door MAEL STUDIO (@maelstudio) op

Doen ze toch niet slecht, die broers De Jong. Mocht je de rest van hun kleding willen checken dan kan dat via de webshop van Mael.