Dit is de meest bijzondere ingestudeerde vrije trap die je ooit hebt gezien

Het instuderen van een vrije trap is wat ons betreft ondergewaardeerd. Als het goed uitgevoerd wordt kan het dodelijk efficiënt zijn en daarnaast kan het ook jullie laatste redmiddel zijn als het voetballend allemaal niet echt lukt. Het hoeft dan niet super ingewikkeld te zijn, maar dat mag wel natuurlijk. Daar dachten de jongens van Union Berlin onder 16 hetzelfde over. Wat zij uit de hoge hoed toverden zagen we nog nooit eerder.

Ingestudeerde vrije trap

De afstand tot de goal is groot, vier spelers staan rond de bal en dan uit het niets komt er een speler aangelopen waarvan je denkt: die gaat ‘m nemen. In plaats van een schot produceert deze jongeman een acrobatisch hoogstandje en landt met een koprol. Na de koprol loopt hij richting de zestien en via hoogstaand ‘one touch’ voetbal krijgt hij ‘m op de borst aangespeeld. Na een perfecte controle schiet de acrobaat/voetballer ‘m binnen. Geloof je het niet? Hieronder het bewijs.

Applaus voor dit stelletje genieën alstublieft. Nu wordt het hoog tijd voor jullie om de koppen eens bij elkaar te steken en een geniale vrije trap in te studeren. We zien de video graag tegemoet. Bij voorbaat dank.

Schiet jij een vrije trap toch liever direct op doel? Dan moet het wel je specialiteit zijn. Met deze tips word je daar net zo goed in als Giovinco, de man met het record van de meest gescoorde vrije trappen in de MLS.