Dit is het meest gezochte trainingspak van dit moment

Het voetbal trainingspak is op dit moment zeer populair. Jongeren dragen het kledingstuk even makkelijk op het veld als op straat en hiermee lijkt het een plek bemachtigd te hebben in de mode. Daarnaast zorgen grote sportmerken met innovatieve designs dat ze voldoen aan de eisen van de voetballiefhebber. Het moet lekker zitten en er tegelijk stijlvol eruit zien. Iets waarin merken als Nike en adidas de afgelopen jaren zeker in slagen. De verkoop van deze pakken heeft een enorme boost gekregen doordat ze eenvoudig offline en online te bestellen zijn. Wij vroegen ons af welk voetbal trainingspak het vaakst online gezocht wordt en hoe vaak?

Aangezien bijna iedereen gebruik maakt van Google om een trainingspak te shoppen, hebben we ons kleine onderzoek gebaseerd op het aantal zoekopdrachten op Google. Het trainingspak dat het vaakst gezocht wordt is toch wel verrassend te noemen. Het is niet het pak met het maagdelijk wit van Real Madrid, of de stijlvolle edities van FC Barcelona. Ook niet dat van Bayern München of Ajax. Nee, het pak dat het meest gezocht wordt komt uit de Franse hoofdstad Parijs. De populariteit van PSG is de afgelopen jaren enorm gestegen en daarmee ook het Paris Saint-Germain trainingspak. Het woord ‘PSG trainingspak’ wordt maar liefst 18,100 keer per maand ingetypt in de Google zoekbalk. Maar wat maakt dit trainingspak zo populair? Hieronder bespreken we een paar redenen.

Focused. ?? Adrien #Rabiot ? @julienscussel #PSG #Football #Paris

Een bericht gedeeld door Paris Saint-Germain (@psg) op

De sterren

De groeiende populariteit van PSG komt vooral door het aantrekken van absolute wereldsterren. Een tijd lang was de geweldenaar Zlatan Ibrahimovic het gezicht van Paris. Sinds hij vertrokken is, heeft Paris Saint-Germain niet stilgezeten. Afgelopen seizoen kwam één van de beste voetballers ter wereld naar Parijs. Neymar JR verliet het grote FC Barcelona uit de schaduw van Messi om in het shirt van PSG te schitteren. Deze keuze lijkt de eerste maanden een geweldige zet geweest te zijn. Met spelers als Mbappé, Cavani, Verratti, Rabiot en Thiago Silva heeft de club sowieso in elke linie een stel geweldenaren waar iedereen zich mee wil identificeren. We kunnen gerust concluderen dat deze wereldklasse-voetballers een groot aandeel hebben in de toegenomen populariteit van het Paris Saint-Germain trainingspak.

Het design

Ook al spelen de spelers van Paris elke week de sterren van de hemel, het trainingspak moet er ook aantrekkelijk uitzien en lekker zitten, anders wil nog niemand het hebben. Zoiets kun je wel aan Nike overlaten, dat met de Aeroswift trainingspakken een absolute topper op de markt heeft gezet. De Nike Aeroswift PSG trainingspakken 2017-2018 zijn gebouwd voor snelheid, wat perfect past bij het spel van Paris Saint-Germain. De top is erg licht en heeft meer stretch dan de voorgaande tops van Nike. Het droogt daarbij eerder en voert het zweet sneller af. Met de zogeheten Superhero Aesthetic wordt er ook voor een betere fit gezorgd. De geribde raglanmouwen zorgen ervoor dat de spelers natuurlijk kunnen bewegen. In de broek van het PSG pak zit de Nike Flex tech verwerkt. Deze beweegt mee met het lichaam. Samen met de strakke en toelopende pasvorm bij de kuiten zorgt het voor een comfortabel gevoel tijdens het voetballen.

Big smile @areolaofficiel ? @julienscussel #Paris #Football #France

Een bericht gedeeld door Paris Saint-Germain (@psg) op

Voor dit jaar heeft PSG zelfs al drie trainingspakken met verschillende kleuren uitgebracht. Twee voor de competitie, waarvan er eentje een rode sweater en een blauwe broek heeft en de andere  helemaal blauw is. Voor Champions League duels heeft Nike een speciaal PSG trainingspak ontwikkeld. Deze heeft een zwarte broek en een wit-grijze top. De opvallende kleuren en het comfort dat deze pakken bieden zijn voor velen ongetwijfeld een extra reden om er één te kopen.

Streetwear

Voetbalkleding zoals shirts en trainingspakken worden steeds meer geaccepteerd in de streetwear. Zoals men vroeger basketballshirts droeg als fashionitems worden steeds vaker shirts en trainingsjacks van grote voetbalclubs als mode gedragen. Zo zagen we Drake regelmatig in shirts van Juventus, maar ook in Nederland zien we veel rappers in voetbalkleding. En natuurlijk zie je dan ook het trainingspak van PSG weer terugkomen, zoals hieronder bij Sevn Alias. Nu Hip-hop populairder is dan ooit, misschien wel het meest populaire genre onder jongeren van Nederland, hebben deze gasten een grote invloed op wat wordt gezien als mode.

De club en haar prestaties

Paris Saint-Germain is op dit moment één van de grootste clubs in Europa. De Franse elite-club heeft tegenwoordig wereldwijd een enorme aanhang aan fans. Op social media gaan er regelmatig filmpjes viral met spelers van PSG. De club is in opkomst en neemt grote stappen om de harten te veroveren van iedere voetballiefhebber. Het is een club met veel geld, maar het is ook zeker een club met een visie. Er breken talenten uit de eigen jeugd door, wat wordt aangevuld met jonge wereldsterren en ervaren topspelers. Na vele titels in Frankrijk is het nu klaar voor de volgende stap. Europa moet veroverd worden onder leiding van spelers als Neymar JR, Mbappe, Cavani en Verratti. Wij geven ze een goede kans en begrijpen wel – zeker na het schrijven van dit stuk – waarom het trainingspak van PSG het vaakst online gezocht wordt.