Dit is het nieuwe Internazionale thuisshirt voor volgend seizoen

De laatste dagen / weken vliegen de shirtreleases ons weer om de oren. Iets waar wij wel van houden, want een nieuw tenue is altijd iets om naar uit te kijken voor voetbalfans. Vandaag is het zover voor de Inter-fans, want het nieuwe thuisshirt is gepresenteerd. Deze keer met een iets minder extreem design als vorig seizoen, maar wel een heel erg vet design als je het ons vraagt. We hadden ook niet anders verwacht, want de samenwerking tussen Inter en Nike heeft komend seizoen de mijlpaal van 20 jaar bereikt.

Internazionale thuisshirt 2018/2019

Het design voor dit nieuwe shirt is een combinatie van twee ontwerpen uit het verleden. Twee favorieten onder de fans om precies te zijn. De eerste is het thuisshirt van 1998/1999, wat ook het eerste Inter shirt was dat door Nike ontworpen was. De tweede is het shirt uit 2010/2011 met de blauw zwarte strepen die vervormd effect hadden gekregen, waardoor het symbool stond voor ‘Il Biscione’, een grasslang en symbool van Milaan.

Die ode aan ‘Il Biscione’ is onderin het shirt terug te vinden. Daar is namelijk op subtiele wijze een patroon verwerkt die verwijst naar de schubben van de slang. Verder is het gewoon een strak design van blauw met zwarte strepen en zwarte mouwen waar het zigzag patroon in verwerkt is zoals we dat bij alle nieuwe Nike shirts zien.

Wij vinden het een ijzersterk tenue in ieder geval en we zijn benieuwd of de blauwzwarte volgend seizoen weer een gooi naar de titel kunnen doen. Dikke kans dat dat met Stefan de Vrij in de gelederen gaat gebeuren. Het nieuwe Internazionale thuisshirt is vanaf 17 mei hier verkrijgbaar.