Dit is het opmerkelijke geheim achter de spectaculaire saves van Lloris

Hugo Lloris was gisteravond, in de wedstrijd tegen Real Madrid, een paar keer extreem belangrijk voor zijn ploeg. Met een paar miraculeuze reddingen wist hij de schade, met slechts een tegendoelpunt, beperkt te houden. Het geheim achter de spectaculaire saves van de Fransman is opmerkelijk. Hij breekt namelijk met een regel die door vele keepers en trainers gehanteerd wordt.

Doellijn

Waar vele keeperstrainers hun doelmannen adviseren hun doel klein te houden en een (paar) meter voor de doellijn plaats te nemen, krijgt Hugo Lloris de opdracht om zo min mogelijk van die kalklijn af te komen. Het idee erachter is eenvoudig. Door verder naar achter te staan heeft hij een fractie van een seconde meer de tijd om te reageren en de bal uit het doel te ranselen. Best slim, alleen neem je dan wel voor lief dat je op ballen in de hoek verder moet duiken. De keeper van Tottenham lijkt daarmee meestal niet veel problemen te hebben.

Onderstaande redding op de kopbal van Benzema was een combinatie van klasse en een klein beetje geluk. Maar wel genieten!

Voor de Fransman lijkt deze tactiek dus te werken. Wellicht is het voor jou, of jullie keeper, ook wel de sleutel tot succes. Het is altijd het proberen waard. Mocht je trouwens twijfelen of die fractie van een seconde extra reactietijd wel uitmaakt, dan moet je deze berekeningen bij De Gea’s redding op Matip maar eens checken. Wat een keeper.