Dit is onze top 11 vetste voetbalschoenen van 2016

We zijn bijna door onze lijstjes van 2016 heen, maar natuurlijk niet voordat we ons elftal vetste voetbalschoenen van 2016 hebben gepresenteerd. Even voor de duidelijkheid: daar vallen geen limited editions onder, want daar hebben we al een top 10 van gemaakt. We hebben het dus over de ‘gewone’ kicksen die in normale aantallen verkrijgbaar waren en daadwerkelijk op het veld te zien waren. De merken hebben zichzelf weer overtroffen in ieder geval. Dit zijn de 11 beste releases.

Nike Mercurial Superfly CR7 ‘Natural Diamond’

In maart presenteerde Nike het tweede hoofdstuk van een 7-delige CR7 serie. Deze Mercurial Superfly ‘Natural Diamond’ heeft een prachtige blauwe kleur gekregen, waardoor het misschien wel de vetste van 2016 is. Deze kleuruitvoering is helaas niet meer beschikbaar, maar er zijn genoeg vette Mercurials te koop op dit moment. Je vindt de Nike Mercurial hier.

nike mercurial superfly cr7 7

Nike Magista ‘Dark Lightning’

De ‘Dark Lightning’ pack is Nike’s laatste collectie en de Magista is het absolute hoogtepunt. De zwarte basis combineert prachtig met het blauw en de heat maps zien er geweldig uit. Deze Magista is overigens met én zonder Anti-Clog zool verkrijgbaar. Je kunt de Nike Magista ‘Dark Lightning’ hier bestellen.

ho16_gfb_dark_lightning_magista_obra_fg_04_08_original

Nike Magista ‘Floodlights Pack’

Omdat we de kleur van de Magista uit de ‘Floodlights Pack’ zó vet vonden, hebben we twee plaatsjes in ons elftal ingeruimd voor de Magista. Deze parels zijn momenteel 50% afgeprijsd van €300 voor €150. Snel hier bestellen dus.

Nike Floodlights Pack

Nike Hypervenom ‘Neymar x Jordan’

De eerste samenwerking tussen de legendarische Michael Jordan en Neymar leverde deze vette Hypervenom op. Van beide sterren zijn details op de schoen geplaatst, zoals het nummer 23 van Jordan en 11 van Neymar. Op de hak en zool vind je de ‘Jumpman’ van het Jordan merk. Deze kleur is niet meer verkrijgbaar, maar de witte uitvoering is bijna net zo vet. De witte Hypervenom ‘Neymar x Jordan’ is hier verkrijgbaar en 40% afgeprijsd.

nike hypervenom neymar x jordan 3

Nike Tiempo 6 Tech Craft ‘Black & White’

Dit jaar presenteerde Nike opnieuw een Tech Craft pack, wat volledig uit lederen schoenen bestaat. De Tiempo is sowieso al van leer gemaakt, maar het zijn vooral de stijlvolle en klassieke kleuren die dit zo’n vette schoen maken. Je kunt Nike Tiempo Tech Craft hier bestellen met 25% korting.

ho16_gfb_tech_craft_tiempo_legend_fg_05_08_original

adidas ACE 16+ ‘Dark Space’

Natuurlijk mag de eerste veterloze adidas ACE generatie niet ontbreken en daarvan was de ‘Dark Space’ uitvoering volgens ons de beste. Helemaal zwart doet het sowieso altijd goed, maar dit ziet er toch wel bijzonder goed uit. Sinds de introductie van de ACE 17+ is onderstaande ACE 16+ niet meer verkrijgbaar, maar er zijn nog wel ACE 16 uitvoeringen te koop. De adidas ACE 16 kun je hier met flinke kortingen scoren.

adidas ace16+

adidas ACE 17+ ‘Red Limit’

De ACE 17+ PureControl werd in november geïntroduceerd, en hoe! Deze ‘Red Limit’ uitvoering deed ons direct aan de legendarische Predator Mania denken, maar dan in een modern jasje. Gruwelijk! Je kunt de adidas ACE 17 hier bestellen.

ace-red-limit

adidas X 16+ ‘Mercury’

Vlak voor de Copá America en het EK in Frankrijk lanceerde adidas de X 16+ in deze fantastische zilver met rode kleuruitvoering. Vooral de details op de wreef geven deze schoen een dodelijke uitstraling. Helaas is deze kleuruitvoering niet meer beschikbaar, maar de X 16-lijn heeft genoeg ander moois te bieden. Je vindt de adidas X 16 hier.

adidas X 16.1 Mercury

adidas Gloro 15.1 

Dit is één van de absolute klassiekers uit het voetbal met zo’n heerlijke tong die over de veters kan door middel van een elastiek. We vinden het pijnlijk om te zeggen, maar ze zijn helaas niet verkrijgbaar in Nederland. De nieuwere adidas Gloro 16.1 is wel verkrijgbaar, daarvoor moet je hier zijn.

adidas Gloro 1

Puma evoTOUCH ‘White & Blue’

Ook Puma kon niet achterblijven als het aankomt op sokjes in voetbalschoenen. Daarom presenteerden ze de lederen evoTOUCH, speciaal ontwikkelt voor de spelmakers. We vonden de wit met blauwe Puma evoTOUCH het vetste en die kun je hier krijgen.

puma-evotouch-wit-blauw-1

Under Armour ’20th Anniversary’ Spotlight 

Dit jaar verving de ‘Spotlight’ Under Armour’s ‘Speedform’ en om de 20e verjaardag van het Amerikaanse merk te vieren, werd ‘ie gelanceerd in deze zilver met zwarte uitvoering. Het absolute hoogtepunt voor UA in 2016. Dit topmodel is niet meer in deze kleuren verkrijgbaar. Andere kleuren van de Under Armour Spotlight zijn hier verkrijgbaar en heel sterk afgeprijsd van €220 voor €77.

under-armour-spotlight-20th-anniversary-13

Net zoals in een echt voetbalteam is het altijd erg lastig om een basiselftal te kiezen en mensen, in dit geval merken of schoenen, teleur te stellen. Omdat wij het niet over ons hart konden krijgen om een bepaalde schoen helemaal niet te noemen willen we nog een eervolle vermelding doen. Onderstaande New Balance is namelijk een ongelofelijk elegante en stijlvolle schoen. De New Balance Furon is momenteel van €215 afgeprijsd naar €97 en je kunt ze hier bestellen.

new balance furon wit 4

Leestip: Dit zijn onze 11 favoriete voetbalshirts van 2016