Dit is wat het type voetbalschoenen over jou zegt

Een voetbalteam bestaat uit verschillende type voetballers en dat is maar goed ook. Anders zou het wel heel saai worden. Die verschillende types herken je aan de manier van spelen, hun kwaliteiten, maar zeker ook aan de voetbalschoenen die ze om hun voeten hebben zitten. We hebben ze eventjes in vijf categorieën verdeeld en toegewezen aan het type voetballer wat daarbij hoort.

Klassieke kicksen

Bij klassieke voetbalschoenen moet je denken aan adidas Copa, Nike Tiempo, PUMA King en ga zo maar door. Lederen voetbalschoenen voor de nostalgische, maar zeer stijlvolle speler die zweert dat ‘er niks boven de kwaliteit van leer’ gaat. Na de wedstrijd verzorgt hij de kicksen alsof het zijn kindjes zijn. Vaak zijn dit de betrouwbare krachten in de as van het team.

Goedkoop

Als je goedkope voetbalschoenen koopt speel je waarschijnlijk niet echt op een hoog niveau en geloof je niet dat voetbalschoenen het verschil maken, dus waarom zou je er veel geld aan besteden? Zolang ze redelijk comfortabel zijn en noppen hebben is deze jongen al tevreden. Past perfect bij de no-nonsense speler die gewoon doet wat hij moet doen, zonder al te veel poespas. Of de bankzitter die toch niet veel minuten maakt.

Topmodel

Het tegenovergestelde van het hierboven genoemde type. Hij gelooft juist wel dat de beste en duurste schoenen nodig zijn om optimaal te presteren en voetbalt waarschijnlijk op een wat hoger niveau (of hij is gewoon een übervedette in de Kelderklasse). Daarom voetbalt hij op Nike’s met sokje of adidas kicksen zonder veters. Hij put ook zelfvertrouwen uit het feit dat hij dezelfde schoenen draagt als de pro’s, waardoor hij zich meteen één van de beste op het veld voelt.

Lichtgewicht

De allersnelste en meest behendige jongens van het team gaan natuurlijk voor de lichtste schoenen. Buitenspelers en backs bijvoorbeeld. Het zorgt net voor die paar procenten extra snelheid die het verschil kunnen maken. Ze voelen zich ook veel lekkerder met schoenen die het gevoel geven alsof ze er niet eens zijn.

Blitse patta’s

Ah, de vedette van het team. Hij voetbalt elk seizoen op de nieuwste CR7 schoentjes of patta’s met de meeste felle kleuren, want hij wil altijd de spotlights. Vanaf het moment dat iedereen het veld op komt is de aandacht al op hem gevestigd en daar geniet hij van. Voor tegenstanders werkt het overigens als een rode lap voor een stier, dus bereid je voor op het ontvangen van een paar flinke charges.

Niet alleen het type voetbalschoenen verraadt veel over jou als voetballer, want ook de kleur van de schoenen zegt heel veel. Van zwart tot wit. Hier lees je wat jouw kleur kicksen over jou zegt.