Wat is het grootste verschil tussen de Predator Precision van 2000 en 2017

Deze week staat toch wel een beetje in het teken van de terugkeer van een legende: de adidas Predator Precision. De iconische schoen uit 2000 heeft een complete remake gekregen die zelfs nog beter is dan hij al was. Maar wat is er eigenlijk anders en beter?

Gewicht

In essentie is de adidas Precision 2017 een 1-op-1 remake van de 2000 versie. Adidas gebruikt nog steeds dezelfde kwaliteit kangoeroeleer, dezelfde stitching (naden), die rubberen grippunten op de upper en ook de fold-over tong is compleet hetzelfde. Hiermee behoudt de schoen zijn ongekende charme en controle, maar toch is er één heel groot verschil: het gewicht.

De adidas Predator Precision uit 2000 woog maar liefst 363 gram per schoen. Tegenwoordig is dat onacceptabel. Voor de remake heeft adidas de zoolplaat van de nieuwste ACE 17 gebruikt. Deze heeft het gewicht van de schoen teruggebracht naar slechts 225 gram. Dat is een daling van 38%! Hiermee behoort de adidas Precision opeens weer tot de lichtste lederen voetbalschoenen op de markt.

adidas heeft dus al het goede uit het verleden meegenomen en het ‘kwade’ vervangen om zo een schoen te presenteren die helemaal 2017 is. Helaas is het wel een limited edition schoen en daardoor ook behoorlijk prijzig. Mocht je geluk hebben dan kun je hier nog een paar pre-orderen en loop jij komend seizoen op veruit de meest stijlvolle kicksen van 2017.

Wil je nog meer weten over de hele vette kicksen, dan kan dat via ons artikel over de adidas Predator Precision.