Dit is waarom Coutinho een groot gat in zijn voetbalschoen knipte

Voetballers doen soms de gekste dingen om nét die paar procent extra beter te presteren. Bale en Nainggolan knipte bijvoorbeeld gaten in hun sokken, zodat ze minder strak om de kuiten zaten en steeds meer profs knippen hun voetbalsokken af om de voet ervan te vervangen door gripsokken. Toch is dat allemaal lang niet zo raar als wat Coutinho afgelopen seizoen met zijn voetbalschoen deed. Hij knipte namelijk een groot stuk uit de hak, maar waarom?

Voetbalschoen Coutinho

Waarom hij het precies deed is niet bevestigd, maar wij hebben het sterke vermoeden dat een blaar op zijn rechterhak de oorzaak is. Op deze manier wordt de druk op de blaar verwijderd en voetbalt dat een stuk comfortabeler. Mensen die regelmatig blaren hebben op deze plek weten hoe ongelofelijk vervelend dat aanvoelt en zullen Coutinho’s keuze daarom wel begrijpen.

Toch raden we je aan niet hetzelfde te doen, tenzij je ook onder contract staat bij Nike en nieuwe kicksen krijgt wanneer je wilt. Anders wordt het een behoorlijk duur trucje. Wat je bijvoorbeeld ook kunt doen om blaren te voorkomen is je voetbalschoenen strikken met de Runner’s Loop. In onderstaande video laten we zien hoe je de Runner’s Loop strikt.

Bron: Footy Headlines