Dit is waarom Griezmann de opvallende ‘glitter celebration’ deed tegen Betis

Griezmann liet tegen Betis zien waarom Barça hem voor zoveel geld gehaald heeft met twee belangrijke doelpunten. Hij draaide een achterstand om met twee goals, waarvan de 2-1 ongetwijfeld de mooiste was. De celebration vonden wij iets minder mooi. Sterker nog, die deed behoorlijk pijn aan de ogen. Nu zijn we sowieso wel wat opmerkelijke celebrations gewend van de Fransman, maar dit was next level.

Glitter celebration Griezmann

Nadat hij de prachtige treffer eerst even met zijn teamgenoten vierde liep hij naar de hoek van het veld waar een medewerker van Barça met een potje blauw-rode glitter stond te wachten. Hij schudde een handvol van die glitters in de hand van Griezmann, die ze vervolgens in de lucht gooide. Iets té ingestudeerd als je het ons vraagt en bij ons restte de vraag: waarom doet ‘ie dat toch?

Het antwoord op die vraag is inmiddels bekend, want het blijkt een ode te zijn aan ‘King James’, a.k.a. LeBron James, de basketballer. Griezmann is sowieso groot fan van basketbal en dus blijkbaar van LeBron James in het bijzonder. De Amerikaan staat onder andere bekend om zijn ‘chalk toss’, waarbij hij kalk omhoog gooit en zijn handen omhoog steekt. Precies wat Grizi deed, maar dan met confetti.

Ieder z’n ding, laten we het daar maar op houden. Is het je trouwens ook ooit opgevallen dat hij altijd in shirts met lange mouwen voetbalt? Ook dat doet ‘ie omdat één van zijn idolen dat altijd deed. Waarom Griezmann altijd met lange mouwen speelt lees je hier.