Dit is waarom Toni Kroos de meest unieke voetballer ter wereld is

Natuurlijk hoort Real Madrid middenvelder Toni Kroos bij de allerbeste ter wereld, maar dat is niet de reden waarom hij zó uniek is. Het heeft ook niet te maken met zijn geweldige passes, fabelachtige schot, de 3 Champions League titels achter elkaar of de wereldtitel die hij met de Duitsers gewonnen heeft.

Wat deze voetballer zo uniek maakt zijn z’n voetbalschoenen. Waar alle professionele voetballers elke wedstrijd op de nieuwste & meest kleurrijke voetbalschoenen spelen, voetbalt Toni al sinds 2010 op dezelfde silo en nagenoeg altijd in dezelfde kleuren. Heerlijk gewoon gebleven.

Voetbalschoenen Toni Kroos

In december 2010 presenteerde adidas de AdiPure IV voetbalschoenen en dat was liefde op het eerste gezicht voor Kroos. Vooral toen adidas de Zero Metallic/Black/Matte Gold kleuruitvoering uitbracht. Hij droeg deze lederen kicksen in die kleuren tot het WK van 2014. Voor dit mondiale toernooi switchte hij naar de (op dat moment nieuwe) wit met blauwe AdiPure 11Pro 2014 en dat bleek een gelukkig huwelijk. Op die schoenen won hij met Duitsland het WK, dus waarom veranderen? Het daaropvolgende seizoen droeg hij tijdens zijn eerste seizoen voor Real Madrid telkens deze kicksen. Deze keer met iets minder succes, want de Madrilenen eindigden als tweede in La Liga.

De twee verschillende voetbalschoenen die hij altijd bij zich heeft. Links: AdiPure 11Pro 2014 / Rechts: AdiPure 11Pro 2013

Misschien was dat wel het moment waarop hij dacht: ik heb nog oudere voetbalschoenen nodig. Omdat de AdiPure 11Pro toch goed was bevallen koos hij voor de oudere variant uit 2013, die natuurlijk ook een kangoeroe-lederen upper had. Er zijn wel een aantal aanpassingen gedaan aan de schoen. Moderne aanpassingen? Nee, want er is namelijk een zoolplaat onder geplaatst die gebruikt werd bij de AdiPure III schoenen uit 2010. Sinds dat moment voetbalt hij bijna al zijn wedstrijden op deze aangepaste AdiPure 11 Pro (2013) en speelde hij ook de finale tegen Liverpool.

De schoenen die hij toen droeg worden trouwens geveild en het geld dat ze opleveren gaat naar de Toni Kroos Foundation. Daarmee vervult hij de wensen van ernstig zieke kinderen en ondersteunt hij de families die het door hun situatie financieel zwaar hebben. Ook nog eens een echte good guy dus. Het hoogste bod is momenteel €12.200,00. Hier kun je bieden als je wilt. Ook mooi om te zien hoe versleten de schoenen zijn, waardoor duidelijk wordt dat hij ze draagt totdat het bijna niet meer kan.

Wij vinden het heerlijk om te zien dat hij niet zwicht voor een contract bij een groot merk en gewoon zijn eigen pad trekt. Hij valt niet voor het geld dat hij zou krijgen om altijd in de nieuwste voetbalschoenen te spelen. Hij vindt deze schoenen fijn, dus waarom zou hij andere schoenen gaan gebruiken? Niks lichtgewicht, niks nieuwste technologieën, gewoon vertrouwde, comfortabele lederen voetbalschoenen. De productie van de 11Pro is al lang gestopt door adidas, maar voor Kroos zullen ze nog wel een aantal paren bewaard hebben. Hoe goed de kicksen namelijk ook zijn, ooit gaan ze kapot. Dan moet Toni natuurlijk een vers paar oude kicksen klaar hebben liggen.

Behalve dat de Duitser uniek is vanwege zijn voetbalschoenen, is hij dat natuurlijk ook om zijn voetbalintelligentie. Uit deze video wordt duidelijk hoe ongelofelijk slim deze man is.

Bron: Footy Headlines