Dit is waarom jullie in de winterstop op trainingskamp moeten gaan

De winterstop is aangebroken en nu ben je waarschijnlijk super blij dat je een paar weekjes niet hoeft te trainen en dat je jouw medespelers/trainers even niet hoeft te zien. Best begrijpelijk, maar komt dat jullie prestaties wel ten goede? De pro’s gaan meestal ook even op trainingskamp voordat de trainingen op het eigen complex weer beginnen. Oké, hun zijn pro’s en worden ervoor betaalt, maar ook voor jullie zou het een goed idee zijn om ergens een trainingskamp op te slaan tijdens de winterstop en wel om deze redenen.

Slechte eerste seizoenshelft

Als de prestaties voor de winterstop erbarmelijk waren is het misschien een goed idee om met z’n allen ‘er even tussenuit te gaan’ en gezamenlijk hard te werken aan een basis waarop jullie na de winterstop kunnen bouwen. Hard werken dus, want je wilt de fans van je club toch niet teleurstellen met een heel seizoen lang slecht voetbal?

Teambuilding

Met z’n allen even een paar dagen er tussenuit is sowieso goed voor de teambuilding, want tijdens die dagen zijn jullie volledig op elkaar aangewezen. Zeker als jullie tijdens het trainingskamp wat andere teamactiviteiten gaan doen als voetbal, zullen jullie als een echte eenheid terugkeren.

kleedkamer voetbal

Conditie op peil houden

De meeste voetballers (op een wat lager niveau) zullen tijdens de winterstop niet veel uitvoeren en waarschijnlijk met wat extra kilootjes terugkeren bij de eerste training. Zeker na de feestdagen. Op trainingskamp kunnen jullie alvast de basis leggen voor een monsterlijke conditie, zodat jullie vanaf de eerste wedstrijd na de winterstop over elke tegenstander heenvliegen.

Bier drinken

Misschien past het niet echt in de topsportgedachte van een trainingskamp, maar zeker wel in de teambuilding-gedachte. Ga een avondje lekker op stap en zet ‘m op een zuipen. Gezellig met z’n allen. En de volgende dag natuurlijk gezamenlijk kapot gaan van een heftige kater. Niets is beter voor de teamgeest.

Dus, waar wachten jullie nog op? Gooi het idee even op de teamwhatsapp en ga een (lang) weekendje trainingskamp regelen. Niet tijdens kerst natuurlijk, want dan rekent je familie op jouw aanwezigheid. Zoek je nog naar geschikte cadeau’s voor de feestdagen? Deze 4 cadeau’s maken elke voetballiefhebber blij.