De passing nauwkeurigheid van Isco in april is te bizar voor woorden

In het tweeluik van Real Madrid tegen Juventus was Cristiano Ronaldo natuurlijk de grote man met zijn drie goals, waarvan een gruwelijke omhaal en die penalty in de allerlaatste seconde. Een goede tweede is wat ons betreft Isco, die de laatste wedstrijden eindelijk Zidane lijkt te hebben overtuigd van een basisplek. Beiden wedstrijden tegen Juve begon hij en in de wedstrijd ertussen kreeg hij rust, maar viel hij nog wel in. Drie wedstrijden in april dus en hij is in bloedvorm. Dat blijkt wel uit de passing nauwkeurigheid.

Isco: koning van de passes

De kleine Spanjaard startte tegen Juventus, ondanks dat hij in de periode ervoor geen vaste basisspeler was. Met dat optreden Zidane al definitief overtuigd zijn geweest, want Isco had een passing nauwkeurigheid van 100%. Van de 54 passes kwamen er in Turijn dus 54 aan.

Vijf dagen later stond de Madrileense derby op het programma, maar daar begon Isco niet in de basis. Toch kwam hij nog wel in de 72e minuut binnen de lijnen voor Marco Asensio en opnieuw wist Isco een passing nauwkeurigheid van 100% neer te zetten. Bizar. Deze keer kwamen 31 van de 31 passes aan.

De derde (en tot nu toe laatste) pot van april was de return afgelopen woensdag in de Champions League tegen Juve. In het Bernabeu mocht de kleine Spanjaard uiteraard weer starten en opnieuw maakte hij grote indruk aan de bal en met zijn passes. Deze keer geen 100%, maar een zeer indrukwekkende 97%. In totaal kwamen 70 van de 72 passes aan. Dat wil dus zeggen dat Isco in de maand april (3 wedstrijden) slechts twee ballen heeft ingeleverd bij de tegenstander. Van de 157. Sick!

Dan ben je wat ons betreft met recht de koning van de passes. Het is voor Real Madrid en Spanje te hopen dat hij deze vorm vast kan houden, want dan is het zowel voor club als land een gegarandeerde basisspeler.

Lijd jij in tegenstelling tot Isco nog wel regelmatig balverlies? Met deze 6 tips ga je een stuk minder balverlies lijden.