Italië en PUMA presenteren het nieuwe thuisshirt voor het WK 2018

Gisteren werd het nieuwe thuisshirt van Italië gepresenteerd en vanavond tijdens de wedstrijd tegen Macedonië zal ‘ie al voor het eerst gedragen worden. Niet door de veldvoetballers, maar door de legendarische keeper Buffon. Na 171 interlands zal hij dus voor het eerst in het iconische blauwe shirt van Italië spelen. Een zeer bijzondere en fraaie manier om het nieuwe shirt aan de wereld te tonen. Gisteren werd er trouwens ook al flink uitgepakt ter promotie van het shirt en daar zat een Nederlands tintje aan.

Italië thuisshirt 2018

PUMA eert met deze promotiecampagne de 20 jaar die Buffon bij de Italiaanse selectie aanwezig is en waarschijnlijk zijn zesde WK gaat spelen komende zomer. De FIFA, PUMA en de Italian Football Federation hebben groen licht gegeven om de keeper te laten aantreden in het nieuwe thuisshirt, wat dus eigenlijk voor de voetballers is bedoeld. Een wereldprimeur. De spelers zullen het uitshirt dragen, inclusief het nieuwe FIGC logo.

Wat ons betreft een geniale zet om het shirt voor het eerst in actie te laten komen, maar het werd gisteren dus eigenlijk echt voor het eerst al getoond en dat werd gedaan met Nederlandse hulp. Buffon onthulde in Turijn namelijk een gigantische muurschildering van zichzelf, gemaakt door Kamp Seedorf. Ook in elk land waar Gigi een WK heeft gespeeld (en waarschijnlijk gaat spelen) is een prachtige muurschildering geplaatst door de Nederlanders. In de steden Parijs, Tokyo, Berlijn, Johannesburg, Rio en Moskou dus.

Op 9 oktober zit Gigi 20 jaar bij de Italiaanse selectie en wij hopen dat ze het WK gaan halen, want dan zou deze baas de eerste speler ooit zijn die zes WK’s meemaakt. Successen, teleurstellingen, veel nieuwe tenues, een nieuw logo, maar altijd diezelfde keeper. Het nieuwe Italië thuisshirt is hier verkrijgbaar.

Ben jij altijd al aangetrokken geweest tot de Italianen? Dan zou het zomaar kunnen dat je stiekem een Italiaan bent. Dat herken je aan de volgende 6 tekenen.