Japans kledingmerk City Boys FC lanceert kledinglijn geheel gewijd aan Totti

Er is een ontwikkeling gaande die wij heel hard toejuichen: voetbalcultuur wordt steeds vaker aangegrepen om hele vette kleding mee te maken. Het Japanse City Boys FC is zo’n groepje creatievelingen die deze tak van sport goed snapt en hele cleane fashion maakt. Hun laatste collectie is wel een hele bijzondere, want hij is geheel gewijd aan de keizer van Rome, Francesco Totti.

City Boys FC

Zoals we al zeiden houdt City Boys FC het vrij minimalistich. Het zijn de subtiele borduursels die de shirts, en nu dus ook caps, zo vet maken. Ze gebruiken historische gebeurtenissen, of de typerende houding van een speler, om duidelijk te maken welke speler wordt afgebeeld in het borduursel. In het geval van de Totti-collectie hebben ze het legendarische moment aangegrepen waarop de Romein een mobieltje pakte en na een doelpunt vrolijk een selfie maakte.

Zoals je ziet bestaat de collectie uit een aantal shirts, caps en zelfs sokken. Met name die laatste zijn ook wel heel nice gedaan. Duur is deze City Boys FC collectie niet. Omgerekend kost een shirtje zo’n 30 euro en ook de verzendkosten zijn met ca. €6 lager dan je vanuit Japan zou verwachten. Wij zijn verkocht.