Jay Z richt zijn pijlen op 18-jarig wonderkind van Manchester United

Shawn Corey Carter, beter bekend als Jay Z, is natuurlijk één van de grootste rappers ooit. Daarnaast is hij ook één van de best verkochte artiesten aller tijden met meer dan 100 miljoen verkochte platen, 21 grammy’s en een geschatte waarde van zo’n $520 miljoen. Alsof dat allemaal niet genoeg is heeft hij sinds 2013 ook zijn eigen sport management bureau Roc Nation Sports. Hij omschrijft het zelf als ‘toegewijde sport representatie voor professionele atleten’. Het bureau heeft nu zijn pijlen gericht op een zeer talentvolle voetballer: RoShaun Williams.

Jay Z & Voetbal

Roc Nation heeft al 33 cliënten onder contract staan bij zes verschillende sporten en nu wil hij daar dus de jongeling van United aan toevoegen. De enige voetballer die al onder contract staat bij Roc Nation Sports is Bayern München verdediger Jerome Boateng. De inmiddels 18 jarige RoShaun debuteerde onder van Gaal tegen West Ham tijdens de kwartfinale van de FA Cup. Hij debuteerde in het Onder 18 team van Engeland als Onder 15 speler en hij maakte zijn Onder 21 debuut als 16-jarige. We kunnen dus wel spreken van een jongen die een potje kan ballen.

Een bron vertelde tegen The Sun: “Iedereen probeert RoShaun te tekenen, want hij lijkt het nieuwe ‘grote talent van Engeland’ te worden. De benadering van Jay Z houdt de voetbalwereld bezig, want het is een groot statement met betrekking tot de toekomst van zijn bedrijf. Hij heeft een grote rol binnen het bedrijf en voetbal lijkt een logische markt voor hem en zijn sportbureau.”

Stel je toch eens voor dat de grote Jay Z je benadert. Misschien neemt hij je wel een keer mee uit eten met Beyoncé om het contract af te ronden. Wij zouden het dan wel weten.

Leestip: Messi tekent een zeer bijzonder nieuw contract bij adidas