5 herkenbare dingen voor de jongste speler van het team

Elk team is op een of andere manier anders, maar wat elk team heeft is een jongste speler. Als jij diegene bent, wordt of vaak bent geweest dan weet je dat het gevolgen heeft. De meeste daarvan zijn nadelig, maar soms is er ook een lichtpuntje aan de benjamin van het team zijn. Hoe dan ook, deze vijf dingen zul je ongetwijfeld herkennen.

In het midden beginnen

Als jullie tijdens de training of warming up een rondo gaan doen dan start de jongste speler in het midden. Wie die regel ooit heeft verzonnen weten we niet, maar het is zo’n beetje de oudste regel van het voetbal. Tja, accepteren en zo snel mogelijk die bal veroveren.

Spullen opruimen

Als de training is afgelopen moeten alle spullen zoals pionnen, ballen en hesjes opgeruimd worden en naar het materiaalhok gebracht worden. Op deze momenten wordt eigenlijk altijd naar het jonkie van het team gekeken. Tenzij jouw trainer de regel hanteert dat het verliezende team moet opruimen natuurlijk.

Getest worden

Dit kun je op allerlei manieren zien, maar wij hebben het vooral over kleine pesterijen en lullige pranks. De rest van het team wil zien uit wat voor hout je gesneden bent en dat doen ze met deze ‘leuke grapjes’. Voor jou niet leuk natuurlijk, maar dat moet je zo min mogelijk laten merken. Waarschijnlijk stoppen ze dan redelijk snel. Terugpesten kan slecht uitpakken, want in hun ogen ben jij een broekkie die zich nog moet bewijzen op het veld.

Je kunt niks fout doen

Gebrek aan ervaring en je jonge leeftijd zijn tegelijkertijd ook een excuus om achter te verschuilen. Als je een keer een foutje maakt zal de rest van het team je niet afbranden, evenals de trainer. Je bent immers nog ‘zo jong’ en fouten maken hoort bij je leeftijd.

Al het bovenstaande is geldig tot er een jongere speler bij komt

Tja, het wordt eigenlijk al gezegd. Je kunt het vergelijken met je stap van de brugklas naar het tweede. Opeens gaat er een wereld open waar jij de jongste mag gaan plagen en op z’n plek mag zetten. Genieten.

Aan de andere kant van het spectrum staat de ervaren rot van het team. Misschien is die niet meer zo vitaal en beweeglijk als de jongste, maar wel ontzettend belangrijk. Dit zijn 6 redenen waarom ieder team een ervaren speler nodig heeft.