Waarom Inter Milan een juridische strijd heeft met de MLS en Beckham’s club

David Beckham’s nieuwe MLS club zal vanaf begin komend seizoen pas de eerste echte wedstrijd spelen, maar nu al is de club al in een strijd verwikkelt. Met Inter Milan om precies te zijn. Zij zijn het namelijk niet eens met de naam die Beckham en consorten voor het nieuwe team uit Miami bedacht hebben: Club Internacional de Futbol Miami. In de volksmond zal het echter Inter Miami CF genoemd worden en daar is Inter Milan dus niet blij mee. Ze hebben zelfs een juridische zaak aangespannen.

Strijd om de naam ‘Inter’

Inter Milan, waarvan de officiële naam FC Internazionale Milano is, diende in 2014 een US Patent and Trademark applicatie in om de verkorte versie (Inter) een exclusief merk te maken. Als dat goedgekeurd zou worden zou Inter Miami zich dus niet als ‘Inter’ mogen neerzetten. Iets waar Inter Milan logischerwijs niet heel blij mee zou zijn. Toch klinkt het standpunt van Inter Milan een tikkeltje belachelijk als je het ons vraagt en daar is de MLS het mee eens. Zijn gaan tegen de aanvraag van Inter Milan in.

Hierin gebruiken ze voornamelijk het argument dat ‘Inter’ door heel veel voetbalclubs over de hele wereld gebruikt worden, zoals FC Inter Turku, Inter Leipzig, Inter Baku, Inter de Grand-Goave, NK Inter Zapresic, Inter de Luanda, Inter Club d’Escaldes, Inter Atlanta FC en Inter Nashville FC. ‘Inter’ zou dus niet maar met één team geassocieerd worden. Plus, Inter maakte van al bovengenoemde namen ook geen probleem.

De MLS voegt eraan toe dat ‘Inter’ simpelweg kort is voor het woord ‘Internacional’ (internationaal) en is daarom niet van betekenis als een indicator van een team of de producten en services die een team biedt. Dankzij deze argumenten komt de MLS tot de conclusie dat zowel Inter Milan als welke andere club dan ook de exclusieve rechten tot ‘Inter’ kan claimen. Een antwoord van het US Patent and Trademark Office wordt op 4 mei verwacht. Ons lijkt de kans klein dat Inter Milan gelijk krijgt.

De plannen voor het stadion van Inter Miami zijn trouwens ook al gepresenteerd en mocht dat doorgaan, dan krijgt de club echt een heel sick stadion.

Bron: SoccerBible