Juventus presenteert schitterend shirt ter ere van 120ste verjaardag

1 november is een belangrijke dag in het leven van iedereen die Juventus een warm hart toedraagt. Op die dag in 1897 werd de club namelijk opgericht door een groepje studenten uit Turijn, niet wetende dat ze het begin hadden gelegd voor de meest succesvolle club van Italië. Vandaag bestaat de recordkampioen dus 120 jaar bestaat en zo’n mijlpaal kan natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom lanceert Juventus een heel bijzonder shirt met ongelofelijk veel klasse.

Juventus 120 jaar

Wat veel mensen misschien niet weten is dat de club begon in een roze shirt en dat ze pas in 1913-1914 zijn overgestapt naar zwart en wit. De inmiddels iconische zwart en witte strepen staan bij dit shirt vol in de spotlights en dat vinden wij schitterend. Het adidas logo en de Jeep sponsoring zijn namelijk op een bijna onzichtbare manier op het shirt geplaatst in één van de zwarte strepen. Op de plaats van het Juve-logo zijn deze keer drie gouden sterren geplaatst, wat verwijst naar het aantal kampioenschappen. 33 in totaal, met voor elke 10 landstitels één ster.

Toch is het niet alleen maar hosanna, want over de achterkant van het shirt zijn we niet helemaal tevreden. Daar hadden we ook graag de zwart en witte strepen gezien, maar net als bij het nieuwe thuisshirt is hier een groot zwart vlak te zien. Dat is niet het enige nadeel trouwens, want helaas worden er maar 1897 van deze shirts verkocht. Mocht je dit prachtige collectors item willen, dan kun je ‘m hier via de adidas webshop bestellen.

Ondanks het zwarte paneel op de achterzijde vinden we dit één van de fraaiste shirtreleases van het jaar. Juventus gaat trouwens één keer in dit tenue een wedstrijd spelen en dat is komend weekend tegen Benevento.

120 years ago today our beloved Bianconeri were born! Happy birthday Juventus! ????? #Juve120 #FinoAllaFine

Een bericht gedeeld door Juventus Football Club (@juventus) op