Het nieuwe derde tenue van Juventus is bijzonder stijlvol geworden

Er zullen zelden seizoenen geweest zijn waar zoveel ogen gericht zijn op Juventus als komend seizoen. Het heeft natuurlijk alles te maken met de komst van Cristiano Ronaldo. Met zoveel ogen op je gericht wil je er natuurlijk wel top uitzien en nadat wij het thuistenue toch een beetje vonden tegenvallen, maken ze een hoop goed met het stijlvolle derde tenue.

Juventus derde tenue 2018/2019

Het derde tenue van een club wordt vooral gebruikt bij Europese uitwedstrijden en dat zal bij Juve ook het geval zijn. Voor het tenue heeft adidas samengewerkt met Parley, een organisatie die zich inzet om het plastic uit de oceanen te verwijderen. De tenues zijn dan ook gemaakt van gerecycled plastic uit de oceanen en alleen daarom verdient het al de credits.

Het nieuwe Juventus derde shirt heeft een ‘carbon’ kleur gekregen met ‘Shock Yellow’ details die terugkomen in de logo’s op de borst en de adidas strepen langs de zijkant van het shirt. Als je goed kijkt is er in de carbon kleur een subtiel patroon verwerkt, wat eigenlijk exact hetzelfde is als bij die van Manchester United en Real Madrid.

Misschien niet het meest spectaculaire design, maar zoals we al zeiden: wel heel erg stijlvol. Het nieuwe Juventus derde tenue is hier verkrijgbaar. Kun je er meteen eentje bestellen met Ronaldo nr. 7 achterop.

Het is overigens niet de eerste samenwerking van adidas en Parley dit seizoen, want ze hebben ook de derde tenues van Manchester United gemaakt van gerecycled plastic uit de oceanen.