Juventus dwingt Roemeense club naam en logo te veranderen

Bij het horen van de naam Juventus zal 99,9999% van de voetbalfans wereldwijd aan die Italiaanse topclub denken, maar er is nog een club die deze naam draagt: SC Juventus Bucuresti , oftewel SC Juventus Boekarest. De Roemeense club die momenteel laatste staat in de Liga 1 werd in 1992 opgericht als Juventus Colentina Boekarest, maar veranderde de naam later dus naar SC Juventus Boekarest. De naam is echter niet het enige wat ze gemeen hebben met de Italiaanse club, want het logo is ook nagenoeg hetzelfde. Althans, hetzelfde als het vorige logo van Juve.

Juventus Boekarest

Het nieuws dat het Italiaanse Juventus eiste dat de Roemenen hun naam en logo moeten veranderen werd bevestigd door de manager van de Roemenen, Marian Barbu. Hij zei het volgende: ‘Juventus vroeg afgelopen zomer of we onze naam en logo wilde veranderen. Het is een serieus onderwerp, want we kunnen aangeklaagd worden. We hebben ze gevraagd of ze willen wachten tot volgende zomer, want dan gaan we onze naam veranderen.’

Hij zei ook dat de naam Juventus Boekarest in 2018 veranderd zou worden in FC Colentina, wat ook de naam is van de vorige club die bestond tot 1947. Colentina is daarnaast ook het deel van Boekarest waar de club gevestigd is. De naam Juventus Boekarest is trouwens voortgekomen uit de Italiaanse roots van de oprichters van de club. Waarom ze het logo bijna volledig gekopieerd hebben is niet helemaal bekend. Er is trouwens al een suggestie gedaan hoe het nieuwe FC Colentina eruit kan zien.

Geniaal! Ben je trouwens nog steeds geen fan van het nieuwe Juventus (de Italiaanse versie) logo? Een grafische designer maakte een alternatief logo en die is echt heel veel vetter.

 

Bron: Footy Headlines