Juventus lanceert 6 bijzonder vette retro shirts

Het zijn de absolute parels uit het voetbal: retro shirts uit de gloriedagen van de geschiedenis van een club. Niet alleen omdat ze er vaak fantastisch uit zien, maar vooral vanwege de emotionele waarde ervan. Juventus begrijpt dat en heeft vandaag iets heel bijzonders gedaan. Ze hebben namelijk maar liefst 6 shirts uit hun rijke historie opnieuw gelanceerd en ze zijn allemaal te koop via de webshop. Dit zouden clubs vaker moeten doen.

retro-shirts-juventus

Retro shirts Juventus

We beginnen met een shirt met lange mouwen uit het seizoen 1952-53. Tijdens dit seizoen waren ze de regerend Italiaanse kampioen onder leiding van György Sárosi en speelde de legendarische Gianpiero Boniperti in de aanval.

Hieronder zie je het shirt uit 1977 waarin ze voor de eerste keer de UEFA Cup wonnen door in de eerste wedstrijd met 1-0 te winnen door een treffer van Tardelli.

Tijdens de tweede wedstrijd van deze finale verloren ze met 2-1, maar door het doelpunt van Betegga wonnen ze alsnog de UEFA Cup. Leuk detail: het was de eerste en enige keer dat een team een internationale prijs won met alleen maar Italiaanse spelers.

juve-retro-3

Eén van de meest legendarische Juve momenten uit de geschiedenis is de eerste Europese Supercup die ze wonnen in het jaar 1984-85. Het legendarische team met sterspelers als Platini, Boniek en Paolo Rossi won met 1-0 van Liverpool en het was Platini die de winnende maakte. Toch wordt er met droefenis teruggedacht aan die wedstrijd, want die avond vond één van de grootste voetbaltragedies ooit plaats: de Heysel Stadion ramp. Het ging de boeken in als een donkere dag in de geschiedenis van UEFA toernooien. Ze speelden dat seizoen in onderstaande twee shirts.

juventus-retro-4

Het 1983-84 UEFA Cup Winners Cup (24e editie) was een Europese competitie die jaarlijks gehouden werd met de recente winnaars van alle Europese bekertoernooien. Juve won het toernooi voor de eerste keer en bleef ongeslagen. De finale werd met 2-1 gewonnen tegen Porto met Vignola en Boniek als doelpuntenmakers.

juventus-retro-5

De UEFA Cup van 1992-93 werd door Juventus gewonnen in een finale die bestond uit twee wedstrijden tegen Borussia Dortmund. Het was de derde keer dat Juve deze prijs won en de eerste Europese club die dit lukte. De tweede wedstrijd werd in het Delle Alpi stadion in Turijn gespeeld. Ze wonnen met 3-0 dankzijn twee goals van Dino Baggio en Möller.

juventus-retro-6

Alle parels zijn voor slechts €50 verkrijgbaar via de Juventus webshop.

Leestip: Dit zijn onze 11 favoriete voetbalshirts van 2016