Juventus ontbreekt in FIFA 20 door exclusieve deal met PES

De strijd tussen FIFA en PES wordt al jarenlang gedomineerd door EA Sports’ FIFA en één van de redenen daarvoor is dat zij zo’n beetje alle rechten hebben van alle Europese (top)clubs en spelers. Dat leidde bij PES vaak tot hilarische namen, maar vanaf komend seizoen zijn de rollen eens omgedraaid. Juventus zal namelijk niet met haar eigen naam, logo stadion en tenue in FIFA 20 komen, maar wel in PES 2020.

Geen Juventus in FIFA 20

Het feit dat Juve dus ontbreekt heeft te maken met een exclusieve 3-jarige deal die de Italianen hebben getekend bij het Japanse Konami. Maar wat betekent dat dan voor de naam van Juve in FIFA en kun je dan nog wel gewoon met Ronaldo en De Ligt gaan spelen? Ten eerste zal Juventus als ‘Piemonte Calcio’ (Piemonte is de regio waarin Turijn ligt en ‘Calcio’ is voetbal in het Italiaans) in FIFA 20 komen en ten tweede, ja je kunt gewoon met Ronaldo en De Ligt spelen. Het zal ook geen invloed hebben op de ‘chemistry’ in FUT.

Andere topclubs met PES deal

Voor de PES fans is het in ieder geval fantastisch nieuws, want de Juve spelers zullen er allemaal door een 3D-scan zeer realistisch uitzien in de game. Dat kan EA Sports nu niet gaan doen en dus zullen ze moeten ‘gokken’ hoe de spelers eruit zien. En dat zal zeker niet alleen het geval zijn bij Juventus, want ook topclubs FC Bayern en Manchester United hebben een deal gesloten met PES. Zij zullen echter ook gewoon in FIFA 20 terugkomen, want die deal met PES is niet exclusief. FC Barcelona ging deze topclubs vorig jaar al voor.

eFootball PES 2020

We hadden het in dit artikel trouwens de hele tijd over PES 2020, maar Konami heeft de naam van de game officieel veranderd naar eFootball PES 2020. Rolt wat minder lekker over de tong dan FIFA 20, maar goed. Mooi om te zien dat Konami met PES weer wat richting FIFA kruipt. Misschien zorgt die concurrentie ervoor dat EA Sports wat meer moeite in de gameplay van FIFA steekt. Hier kun je de trailers van FIFA met PES vergelijken.