Fans van Juventus starten petitie om het nieuwe thuisshirt aan te passen

Gisteren presenteerden adidas en Juventus het nieuwe thuisshirt voor komend seizoen en wij waren er niet heel enthousiast over. Op de voorzijde waren slechts twee zwarte strepen te vinden, op de achterkant één en op de mouwen helemaal geen. Ook de fans blijken nu allesbehalve tevreden te zijn en dat heeft te maken met een ander aspect waar wij ook al onze vraagtekens bij plaatsten.

Petitie om shirt aan te passen

Het gaat hierbij om het zwarte vlak waar de naam van hoofdsponsor ‘Jeep’ op te lezen valt. Door die zwarte balk lijkt het net alsof er een grote zwarte ‘H’ op de voorkant staat, wat natuurlijk niks met de club te maken heeft. Die sponsoring had ook zonder zwarte balk gekund door de witte letters van ‘Jeep’ van een zwarte rand te voorzien. Dat is precies wat de Juve-fans ook willen zien en daarom zijn ze een petitie begonnen.

Ze zijn op zoek naar 15.000 handtekeningen en in een dag hebben ze er al meer dan 10.000 verzameld. Dat het mogelijk is zoals ze het graag zouden zien is zeker, want het thuisshirt van vorig seizoen bewijst dat. Toen waren de witte ‘Jeep’ letters ook omringd door een zwart randje, waardoor de sponsoring nog steeds goed leesbaar was. Wij steunen het initiatief in ieder geval, maar we zijn benieuwd of er ook echt iets mee gaat gebeuren. Je kunt de petitie hier onderteken.

Hier kun je het nieuwe shirt nog in meer detail bekijken en eventueel ook bestellen als je ‘m toch al heel vet vindt.